Ovde ste
Home > Sport > Preminuo uveni srpski koarkaki trener

Preminuo uveni srpski koarkaki trener


uveni trener Borivoje Bora Ceni preminuo je u sredu u Beogradu u 91. godini, saopteno je iz Udruenja koarkakih trenera Srbije.


SSIzvor: B92, Tanjug

ABA na TV B92
Subota, 18.00
Budunost – Partizan

Ceni je igraku karijeru poeo u elezniaru 1947. godine, zatim je igrao u Radnikom dve godine i ujedno trenirao mlae kategorije, da bi se posle sezone u BASK-u 1951. godine vratio na Crveni Krst.

Sa juniorima je osvojio dravno srebro 1959. godine, zatim prelazi u podmladak Crvene zvezde, a 1962. godine preuzima kormilo seniorki Radnikog, sa kojima etiri puta osvaja prvenstvo Jugoslavije (1964, 1965, 1966. i 1968).

Uporedo sa tim, kao prvi trener enske seniorske reprezentacije SFRJ, osvaja istorijsko prvo odlije, srebro na EP na Siciliji (1968.) i zapaene rezultate na ostalim EP i Balkanijadama.

Vodio je muki tim OKK Beograd i u isto vreme najbolje juniorke Jugoslavije, a potom slede sezone u kraljevakoj Slogi, grkoj Patri, Kuvajtu, Jagodini, angaman u koli koarke Zvezdara i u OKK Beograd.

Od 1995. do 2000. godine u Koarkakom savezu Jugoslavije imao je funkciju direktora mlaih selekcija, a od 2000. godine bio je struni saradnik brojnih koarkakih kampova.

Dobitnik je nagrade za ivotno delo Udruenja koarkakih trenera Srbije, nagrade Sportskog saveza Beograda i Srebrne lopte KS S.

Njegovo ime nosi i koarkaki seminar UKTS -a “Trenerski dani“ namenjem trenerima mlaih kategorija.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top