Ovde ste
Home > Tehnika > Ruska aplikacija hit u SAD: Za etiri dana, vie od pola miliona novih korisnika

Ruska aplikacija hit u SAD: Za etiri dana, vie od pola miliona novih korisnika


Vie od pola miliona Amerikanaca preuzelo je rusku aplikaciju Telegram za samo etiri dana, od prole srede do nedelje, posle uklanjanja aplikacije Parler.


Izvor: Tanjug

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Telegram je tako postao druga najtraenija aplikacija u SAD, jer Amerikanci trae alternativu velikim korporativnim drutvenim mreama, pie portal pcnen.com.

Telegram, drutvena mrea i servis za sigurnu razmenu poruka, koja je nastala u Rusiji, preuzeta je 545.000 puta u periodu izmeu srede 6. januara i nedelje 9. januara, tri puta vie nego u istom periodu prethodne sedmice, izvestila je amerika TV stanica Foks Njuz.

Njujork tajms pie da je masovni egzodus Amerikanaca ka drugim drutvenim mreama usledio jer je njih tee kontrolisati nego tradicionalne, kao to su Facebook ili Twitter, ali i zbog politike kanjavanja korisnika koju sprovode mejnstrim drutvene mree.

Telegram je u poslednjih 72 sata dobio 25 miliona novih korisnika, rekao je osniva ove mree Pavel Durov.

On je otkrio da je 38% novih korisnika dolo iz Azije, 27% iz Evrope, 21% iz Latinske Amerike, a 8% posto sa Bliskog Istoka i iz Severne Afrike.

Foks Njuz navodi da je ruski Telegram u velikoj meri profitirao jer korisnici masovno naputaju ameriku aplikaciju za razmenu poruka WhatsApp, u vlasnitvu kompanije Facebook, zbog izmene uslova korienja kojima je naruenja privatnost korisnika.

Podsetimo, veliki uticaj na migraciju korisnika ima i to to su mnoge drutvene mree ili suspendovale ili zabranile naloge Donalda Trampa.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top