Ovde ste
Home > Vesti > Direktor Tvitera o odluci Tvitera: Ispravno, ali opasno

Direktor Tvitera o odluci Tvitera: Ispravno, ali opasno


Vašington — Izvršni direktor Tvitera Džek Dorsi oglasio se prvi put nakon zabrane naloga američkog predsednika Donalda Trampa na toj mreži.


Izvor: RTS

Tanjug/Michael Reynolds/Pool Photo via AP, File

Tanjug/Michael Reynolds/Pool Photo via AP, File

On je rekao da je to bila ispravna odluka, koja bi mogla da ima dugoročne negativne posledice.

“Nisam ponosan na zabranu naloga Donaldu Trampu niti kako smo do toga došli. Nakon jasnog upozorenja da ćemo to uraditi ukoliko nastavi, odlučili smo se na takav potez na osnovu informacija koje smo imali”, napisao je Dorsi u prvom od serije tvitova koje poslao.

Smatra da je to bila ispravna odluka za Tviter, jer je Tramp, koji je kasno sinoć pozvan u Predstavničkom domu američkog kongresa svojim porukama stvorio situaciju koja je dovela ljudske živote u opasnost, prenosi RTS.

“Bili smo suočeni sa neuobičajenim i neodrživim okolnostima, koje su nas primorale da preduzmemo korake zarad javne bezbednosti. Šteta koja je načinjena u pravom životu zbog onoga što je rečeno onlajn je veoma stvarna”, istakao je direktor Tvitera.

Ipak, Dorsi je dodao da je blokiranje Trampovog naloga bilo daleko od najbolje odluke, opisujući je kao neuspeh samog Tvitera da promoviše zdravu raspravu.

Prema njegovim rečima, takvi potezi razbijaju javnu raspravu, dele ljude i ograničavaju mogućnost za objašnjavanjem i učenjem. Osim toga, naglasio je da takva odluka može imati ozbiljne posledice.

Dorsi je takođe istakao da se ovime stvara opasan presedan, koji pokazuje koliku moć ima pojedinac ili korporacija nad javnom diskusijom na globalnom planu.

Mnogi svetski lideri, poput nemačke kancelarke Angele Merkel, kritikovali su potez Tvitera da ukine nalog američkom predsedniku.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top