Ovde ste
Home > Vesti > “Nikada tu pupanu vrpcu sa Beogradom nee moi da prekinu”

“Nikada tu pupanu vrpcu sa Beogradom nee moi da prekinu”


Kosovska Mitrovica — Predsednik Srpske liste Goran Raki osudio je zabranu ulaska na teritoriju june srpske pokrajine uruenu direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviu.


Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos/Yarr65

Foto: Depositphotos/Yarr65

“Direktore, iako danas nisi sa nama ovde fiziki, nikada tu ”pupanu vrpcu” sa Beogradom nee moi da prekinu”, rekao je Raki novinarima u Kosovskoj Mitrovici.

Petkoviu su privremene pritinske institucije zabranile ulazak na KiM.

Kako je on naveo u saoptenju, privremene pritinske institucije odluile su da mu onemogue da obie poplavljena podruja u srpskim sredinama u junoj pokrajini i ugroenim domainstvima urui humanitarnu pomo.

EU hitno da reaguje zbog zabrane ulaska Petkoviu na KiM

Srpska lista najotrije je osudila odluku Pritine da onemogui direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviu da danas obie ugroena srpska domainstva na Kosovu i Metohiji i pozvala Evropsku uniju da hitno reaguje na flagrantno krenje Briselskog sporazuma i ali i tekovina Evropske unije o slobodi kretanja.

“U trenutku kada se nai graani suoavaju sa stranim poplavama koje odnose sve ono to su tekom mukom ovi vredni domaini sticali godinama, i kada zahvaljujui Kancelariji za Kosovo i Metohiju i Vladi Srbije timovi reavaju urgentne potrebe i probleme u poplavljenim podrujima, u Pritini igraju neke politike igre zarad sticanja jeftinih politikih poena u predizbornoj kampanji”, navodi SL u saoptenju.

Oni su istakli da ih razoarava utanje meunarodne zajednice koja je, kako kau, najpozvanija da reaguje na ove provokacije i krenje sporazuma.

“Pitamo se da li je ovo utanje znak odobravanja”, navodi SL u saoptenju.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top