Ovde ste
Home > Tehnika > Samsungova nova Galaxy S21 serija donosi mini revoluciju u svet fotografisanja mobilnim telefonom, evo i cena

Samsungova nova Galaxy S21 serija donosi mini revoluciju u svet fotografisanja mobilnim telefonom, evo i cena


Već su se danima pre premijere nove Samsungove Galaxy S21 serije pojavile informacije šta sve stiže i ispostavile su se tačnim – predstavljena su tri modela, baš kao i prošle godine, ali ovog puta sa značajnijim promenama i to pre svega u pogledu dizajna.

Samsung je premijerno prikazao Galaxy S21, Galaxy S21 Plus i najveći model Galaxy S21 Ultra. Sva tri imaju podršku za 5G, unapređenu kameru kao i displej.

Samung Galaxy S21

Foto: Promo

Samung Galaxy S21

Krenimo od najmanjeg modela – Galaxy S21 ima AMOLED 2X displej sa stopom osvežavanja od 120Hz koja se po potrebi može menjati a tu je i unapređena opcija “eye comfort”. Displej je veličine 6,2 inča sa zakrivljenjima i zauzima gotovo čitavu površinu ekrana. Na njemu je samo na sredini smeštena prednja kamera sa 10MP sočivom.

Model Galaxy S21 Plus iama dosta sličnosti sa manjim modelom. Osonvna razlika je u veličini ekrana pa je on opremljen sa od 6.7 inča. Takođe, ima i jaču bateriju od 4.800 mAh u odnosu na 4.000 mAh koliko ima S21.

Samsung Galaxy S21 plus

Foto: Promo

Samsung Galaxy S21 plus

Govoreći o kamerama oba modela imaju trostruki sistem glavne kamere koja je smeštena na poleđini tako da sočiva stoje jedno ispod drugog, formirajući pravougaonik. One su stilski oivičene metalnim kućištem koje je isto kod svih modela. U Samsungu su to nazvali Contour Cut kamerom koja se neprimetno stapa sa metalnim okvirom uređaja, donoseći elegantan i upadljiv izgled. Kamera ima telefoto sočivo od 64MP, širokougaono od 12MP kao i wide sočivo takođe od 12MP.

Novitet su zapravo nove opcije na kameri. Jedna od njih je i “live thumbnails” koji omogućava da menjate ugao slikanja ili zum. Poboljšani 8K Snap omogućava pravljenje kristalno čistih 8K video snimaka, kako bi sva akcija bila snimljena na najbolji način, uz mogućnost pravljenja fotografija od kadrova iz snimka, jednostavnim pritiskom na record opciju. A tu je i Vlogger View koji omogućava simultano snimanje videa sa prelaskom sa prednje na zadnju kameru, kao i menjanje ugla snimanja, ali i gledanja. Kada je uređaj uparen sa novim Samsung Galaxy Buds Pro slušalicama, moguće je snimanje ambijentalnog zvuka i glasa korisnika istovremeno pomoću multiple mic recording opcije. To znači da Galaxy S21 može da se u Pro Video Mode režimu rada postavi na stalak za telefon i da se Buds Pro koristi kao mikrofon, kako bi korisnik mogao da se udalji od telefona i snimi sebe kako priča, kao i pozadinski zvuk u vrhunskom kvalitetu. Uz pomoć veštačke inteligencije, popularna Single Take opcija omogućava snimanje niza foto i video formata samo jednim dodirom. Ova funkcija poboljšana je novim, profesionalnim video podešavanjima, kao što su Highlight Video i Dynamic Slow-Mo, koji pružaju fokus na najbitnije delove akcije u kadru.

Galaxy S21 Plus

Foto: Promo

Galaxy S21 Plus

U Portrait Mode režimu rada, kamera koristi poboljšanu 3D analizu, koja preciznije odvaja subjekat od pozadine. Takođe, uvodi opcije za virtuelno studijsko osvetljenje i pozadinske efekte na bazi veštačke inteligencije kako bi subjekat bio istaknut u odnosu na pozadinu. Ova opcija funkcioniše i kada je reč o selfi fotografijama. Za udaljene snimke tu je unapređeni Space Zoom, dok je novi Zoom Lock zadužen da umanji efekat podrhtavanja ruku i zabeleži čistije snimke pri uvećanju do 30 puta na Galaxy S21 i S21+. Dodatno, poboljšane mogućnosti obrade fotografija znače da će i snimci napravljeni u mračnom okruženju biti jasniji i kvalitetniji.

Galaxy S21 Plus

Foto: Promo

Galaxy S21 Plus

Oba telefona rade na 5nm 64-bit Octa-Core procesoru uz 8GB RAM. Opciono, interna memorija je 128 i 256 GB, ali više nema opcije za proširenje karticom.

Naručivanje u pretprodaji kreće već danas, a prodaja 29. januara. Oni koji se odluče za priorder na poklon dobijaju novi Samsung SmartTag lokator i Galaxy Buds Live bežične slušalice. Cena za Galaxy S21 (5G 8/128GB) je 104.990 dinara, dok će Galaxy S21 Plus (5G 8/128GB) koštati 129.990 dinara.

Inače, Galaxy S21 dolazi u fantomski ljubičastoj, fantomski sivoj, fantomski ružičastoj i fantomski beloj boji, a S21 Plus u fantomski ljubičastoj, fantomski srebrnoj i fantomski crnoj boji.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top