Ovde ste
Home > Sport > Stao iza Brajanta i Megrejdija, pa poruio: To je zato to sam visok VIDEO

Stao iza Brajanta i Megrejdija, pa poruio: To je zato to sam visok VIDEO


Aleksej Pokuevski je partijom protiv aktuelnih ampiona NBA lige, Los Aneles Lejkersa, dospeo u panju amerike javnosti.


SSIzvor: B92

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Sa 10 poena, etiri skoka, dve asistencije, ali i tri blokade, odigrao je najbolju utakmicu u dosadanjoj karijeri “preko bare”.

Interesantno je da je postao najmlai igra koji je uspeo da ubaci dve trojke i ostvari dve blokade, a to je po dva puta uspevalo samo Kobiju Brajantu i Trejsiju Megrejdiju.

Pokuevski na sve to veoma skromno poruuje da je to zbog njegovih fizikih karakteristika.

“To je moj posao. Preko odbrane donosite energiju timu. Blokade dolaze samo zato to sam dovoljno visok, koristim ono to imam. Iz svake utakmice neto uimo. Danas smo igrali protiv Lejkersa, koji su odlini. Ako se zaustavite samo na trenutak, oni e preuzeti stvari u svoje ruke i povesti”, izjavio je posle mea Pokuevski.

Sjajan je oseaj izai na teren i igrati protiv igraa koje je nekada gledao samo na televiziji.

“Bilo je sjajno. Gledam na to kao na svaku drugu utakmicu, ali je motivacija kada igrate protiv Lejkersa uvek vea. Bilo je teko, neto sam i nauio i pokuau to da pokaem na narednim utakmicama. Seam se da sam gledao te igrae na televiziji jo dok sam imao deset godina, Lebron je neverovatan, Dejvis takoe”, istie Pokuevski.

Ipak, podsea sam sebe da mora jo dosta da napreduje.

“Trenutno radim apsolutno na svemu – driblingu, utu, odbrani… Pokuavam da se unapredim. Ako eli da bude veliki igra, mora da bude dobar u svemu na terenu”, podvukao je Pokuevski.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top