Ovde ste
Home > Sport > U Melburn došao pozitivan i dobio dozvolu da igra?

U Melburn došao pozitivan i dobio dozvolu da igra?


Nekako smo znali da će biti puno kontroverzi pred Australijan open i sve što ide uz “rigorozne mere” zbog pandmije koronavirusa.


SSIzvor: B92

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Nismo dugo čekali da bismo ih dobili, a glavna “zvezda” je Tenis Sandgren koji je nekako izbegao ta pravila iako je testiran pozitivno na koronavirus.

Američki teniser je sam objavio na svom Tviter profilu da je dva puta bio testiran pozitivno, a drugi put – u ponedeljak.

“Kovid pozitivan na Dan zahvalnosti, kovid pozitivan u ponedeljak. Bar ću moći da zadržim bodove”, napisao je Sandgren.

Potom se pohvalio da se ukrcao u avion za Melburn i da će igrati na turniru.

Ubrzo se oglasio i Australijan nemuštim saopštenjem koji je izazvao burne reakcije.

“Igračima je dozvoljeno da uđu u Australiju zbog Australijan opena samo ako dobiju negativan test pre poletanja ili ako su oporavljeni slučajevi uz diskreciju vlade Austalije. Svako ko želi da uđe u Australiju a ranije je bio pozitivan mora da dostavi detaljnu medicinsku dokumentaciju da se oporavio i da više nije zaražen. U slučaju Tenisa Sandgrena koji je bio u samoizolaciji, a prethodno je bio pozitivan krajem novembra medicinski karton je morao biti pregledan od strane nadležnih. Posle te provere mu je dozvoljeno da leti”, navodi se u saopštenju Australijan opena.

Ostaje da se vidi da li će Sandgren zaista moći da igra, što bi svakako bacilo senku na sve mere predostrožnosti, dvonedeljni karantin i pravila koja su organizatori i nadležni u Australiji strogo propisali.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top