Ovde ste
Home > Vesti > “EU e se verovatno suoiti sa novim preprekama za vakcinu”

“EU e se verovatno suoiti sa novim preprekama za vakcinu”


Evropska unija, kritikovana zbog sporosti u vakcinaciji protiv koronavirusa, sigurno će se suoiti s novim “preprekama” i “problemima u proizvodnji”.


Izvor: Beta/AFP

 EPA-EFE/ OLIVIER HOSLET / POOL

EPA-EFE/ OLIVIER HOSLET / POOL

To je danas ocenla predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Kako je rekla, moe doi i do “nestaice” nekih sastojaka za vakcinu.

“U Evropi imamo ambiciju da 70 odsto odrasle populacije bude vakcinisano pre kraja leta. To nije nita”, rekla je predsednica u intervejuu za nekoliko medija, meu kojima francuski list “Kroa”.

Ona je dodala da e “sigurno biti i drugih prepreka, drugih problema u proizvodnji” i upozorila da EU treba da bude spremna i na eventualnu netaicu sirovine i odreenih sastojaka vakcine.

Evropska komisija, koja je pregovarala o porudbinama u ime lanica EU, kritikoovana je zbog kanjenja isporuke odobrenih vakcina protiv korona virusa, jer su nastali problemi s proizvodnjom u Evropi.

Ursula fon der Lajen je iskljuila svako poreenje s Velikom Britanijom i Izraelom, gde je vakcinacija graana uveliko odmakla.

“Velika Britanija je izabrala put hitnog odobrenja za stavljanje vakcine u promet. Mi smo izabrali drugi put: da se omogui temeljna kontrola vakcine”, rekla je ona.

Izrael, rekla je predsednica Evropske komisije, “veoma je digitalizovan” i preduzeima se daju lini zdravstveni podaci, a “to ne bismo eleli da radimo u EU”, rekla je ona.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top