Ovde ste
Home > Kultura > Javno itanje francuske drame sutra u Narodnom pozoritu

Javno itanje francuske drame sutra u Narodnom pozoritu


Javno itanje francuske savremene drame “Svu moju ljubav” Lorana Movinjea, u reiji studentkinje tree godine FDU-a Ive Oluji, bie realizovano sutra uvee od 19 asova na Sceni “Raa Plaovi” Narodnog pozorita u Beogradu.


Izvor: B92, Tanjug

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Drama se izvodi u okviru projekta “Frankofonija i Narodno pozorite”, koji je nedavno pokrenut u ovoj ustanovi, a nova drama premijerno e se itati u prevodu Tijane Krivokapi. U glumakoj podeli ovog francuskog komada su – Danijela Ugrenovi (Majka), Vladan Gajovi (Otac), Gojko Baleti (Deda), Marta Bogosavljevi (erka) i Teodor Vini (Sin).

Drama “Svu moju ljubav” predstavlja likove koji postaju rtve sopstvene prolosti i seanja. Obeleeni traginim dogaajem koji se odvija i deset godina kasnije, pria je usmerena na potiskivanje i oivljavanje neprijantih seanja.

Pisac Movinje na zanimljiv nain uspeva da istrai putanju ljubavi i porodinih odnosa, svestan da su ponekad za to “istraivanje” potrebni i oni koji nisu vie fiziki prisutni.

Javnim itanjem teksta “Svu moju ljubav” zapoinje se realizacija Sporazuma o projektu “Frankofonija i Narodno pozorite” koji su nedavno, 20. januara, potpisali upravnica Narodnog pozorita Ivana Vuji Kominac, direktor Francuskog instituta u Srbiji Manuel Buar i atae za kulturu Ambasade Francuske u Beogradu Katrin Fodri.

Tema sporazuma je prezentacija i javno itanje savremenih drama francuskih autora koji e se odravati na sceni Narodnog pozorita, a u toj prezentaciji e uestvovati mladi umetnici i lanovi ansambla ovog teatra.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Izvorni link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top