Ovde ste
Home > Zdravlje > SZO za veu ravnopravnost u distribuciji vakcina irom sveta

SZO za veu ravnopravnost u distribuciji vakcina irom sveta


Specijalni izaslanik Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za kovid 19 Dejvid Nabaro zaloio se danas za veu ravnopravnost u distribuciji vakcina irom sveta.Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Britanski doktor je za Skaj njuz rekao da je “apsolutno razumljivo” to je Velika Britanija obezbedila velike zalihe vakcina, ali je, meutim, istakao da bi njena vlada trebalo da pone da razmatra da ih alje u zemlje u razvoju, poto se najranjiviji deo britanske populacije vakcinie.

“Smatram da bi trebalo da se zalihe distribuiraju drugim zemljama, kada se zavri vakcinacija osoba starijih od 50 godina”, rekao je Nabaro, a preneo Gardijan.

On je dodao da svaki premijer, svaka parlamentarna grupa treba da formira svoje miljenje, ali je “zaista veliko pitanje ta je najbolje za ekonomiju, drutvo i kako e biti upameni za 10 do 20 godina”.

“Da li elimo da nas pamte kao generaciju u kojoj oni koji su imali novac vakcinisali svoju populaciju, a oni koji nisu imali da su morali da se nose s dramatinim porastom smrtnosti meu zdravstvenim radnicima? Ne verujem. Smatram da to nije nain na koji bilo koji pojedinac eli da bude vien kada se osvrne unazad”, rekao je Nabaro.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top