Ovde ste
Home > Vesti > Zvaninici u Pritini pozdravili poruku predsednika SAD da Srbija treba da prizna Kosovo

Zvaninici u Pritini pozdravili poruku predsednika SAD da Srbija treba da prizna Kosovo

Fallback Image


Vrilac dunosti predsednika tzv. Kosova, Vjosa Osmani pohvalila je pismo predsednika SAD Doa Bajdena predsedniku Srbije Aleksandru Vuiu.


Izvor: Beta

K.O. Photography/ Shutterstock

K.O. Photography/ Shutterstock

Osmanijeva je ocenila da je priznanje Kosova jedini put za postizanje konanog sporazuma izmedju Kosova i Srbije.

“Pozdravljam stav predsednika Doa Bajdena u vezi sa dijalogom Kosova i Srbije. Jasno je da je jedini ishod dijaloga sporazum o priznanju”, napisala je Osmani.

Prema njenom miljenju, taj pristup je pravi i on je nedostajao od poetka dijaloga izmedju dve zemlje.

Lider Alijanse za budunost Kosova i njen kandidat za predsednika, Ramu Haradinaj zahvalio se amerikom predsedniku na jasnoj poziciji u dijalogu Kosovo-Srbija.

I vrilac dunosti predsednika Demokratske partije Kosova (DPK) i kandidat za premijera Enver Hodaj je ocenio da pismo amerikog predsednika predstavlja veoma vaan razvoj dogadjaja jer Zapadni Balkan moe da napreduje na svom putu ka evropskim integracijama samo kada se ree svi sporovi.

“Hvala Dou Bajdenu to je jo jednom ponovio da Kosovo i Srbija moraju postići konani sporazum uz uzajamno priznavanje”, napisao je Hodaj ne tviteru.

Predsednik Socijaldemokratske inicijative (SDIK), Fatmir Ljimaj, pozdravio je pismo predsednika Bajdena u kojem se trai priznanje Kosova, ali upozorio da to ne treba initi pod uslovom, kako je rekao “utanja i negiranja genocida koji je Srbija izvrila na Kosovu”.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top