Ovde ste
Home > Vesti > Bela kua: Bajden e dati 4 milijarde dolara

Bela kua: Bajden e dati 4 milijarde dolara


Vaington — Predesednik SAD Do Bajden e obeati sutra, za vreme sastanka G7 najrazvijenijih zemalja, etiri milijarde dolara za program Kovaks vakcina protiv koronavirusa


Izvor: B92, Beta

Foto: Shutterstok/Christos S

Foto: Shutterstok/Christos S

To je saoptila veeras Bela kua.

Prvi deo od dve milijarde dolara e biti osloboen “vrlo brzo”, rekao je jedan visoki ameriki zvaninik. Druga trana od dve milijarade e postepeno biti osloboena u periodu od dve godine u 2021. i 2022.

Program Kovaks ima cilj da obezbedi antikovid vakcine za 20 odsto stanovnitva u gotovo 200 zemalja i teritorija koje u tom programu uestvuju i ima pre svega mehanizam finansiranja koji omoguava da 92 zemlje sa slabim ili srednjim prihodima imaju pristup dozama vakcina.

Vanredno u Oklahomi

Takoe, Bela kua je saoptila da je Bajden izjavio kako u Oklahomi psotoji vanredna situacija.

“Naloio je saveznu pomoć da dopuni dravne i lokalne napore u odgovoru zbog vanrednih uslova koji su rezultat jake zimske oluje koja je zapoela 8. februara, 2021, i nastavlja se”, navodi se.

“Predsednikova akcija ovlaćuje Odeljenje za nacionalnu bezbednost, Federalnu agenciju za upravljanje vanrednim situacijama (FEMA), da koordinira sve napore za pomoć u katastrofama koji imaju za cilj ublaavanje potekoća i patnji izazvanih vanrednim situacijama za lokalno stanovnitvo i da prui odgovarajuću pomoć za potrebne hitne mere, odobrene prema naslovu V Zakona o Stafordu, radi spaavanja ivota i zatite imovine i javnog zdravlja i bezbednosti i smanjenja ili spreavanja pretnje od katastrofe u svih 77 okruga Oklahome”, pie u saoptenju.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top