Ovde ste
Home > Sport > Joki obezbedio poklone osnovcima za Dan grada Sombora

Joki obezbedio poklone osnovcima za Dan grada Sombora


Nikola Joki i ove sezone blista na praketima NBAlige, ali ne zaboravlja korene i odakle je potekao, pa je ponovo obradovao maliane iz rodnog Sombora.


Izvor: B92, Tanjug

Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povodom proslave Dana grada Sombora – 18. februara, fondacija “Nikola Joki i prijatelji” zajedno sa koarkakim klubom “Doker” svakom ueniku od prvog do osmog razreda iz Sombora poklonila majicu, a sve sa ciljem promocije sporta i zdravog naina ivota u osnovnim kolama.

“Ovo je bila odlina prilika da nae osnovce podsetimo da je Sombor grad ampiona, da treba se bave sportom i da veruju u svoje snove. Za uzora imaju vrhunskog sportistu kakav je Nikola Joki, koji im je na svom primeru najbolje pokazao kako se stie do uspeha”, prenosi se u saoptenju Fondacije izjava gradonaelnika Sombora Antonija Ratkovia.

Prema njegovim reima, ovom akcijom bilo je obuhvaeno svih 20 osnovnih kola sa optine Sombor, a podeljeno je est hiljada majica.

“Zato moram da istaknem veliku zahvalnost svim dobrim ljudima, a posebno fondaciji ‘Nikola Joki i prijatelji’ i KK Doker na ovom divnom gestu koji je na najlepi mogui nain upotpunio nau proslavu Dana grada Sombora”,
zakljuio je Ratkovi.

Fondacija “Nikola Joki i prijatelji” od 2016. godine obezbedila je donaciju sportske opreme za oko 2.500 sportista iz Sombora.

Takoe, pomagala je u leenju bolesne dece, zatim kovid ambulante tokom pandemije i radila na poboljanju sportske infrastrukture u Somboru…

“Maksimalno se trudimo da pomaemo i podravamo lokalnu zajednicu, jer nam je elja da kroz ovakve i sline programe na najbolji nain predstavimo Sombor i usmerimo panju na na grad. Ovo je samo jedna u nizu akcija, a u budunosti emo se potruditi da zajednikim snagama uradimo jo dobrih stvari za Sombor. Na cilj je da se bavimo razvojem Sombora, ne samo u oblasti sporta ve i u drugim sferama ivota
“, konstatovao je Branislav Joki, Nikolin otac, jedan od rukovodilaca Fondacije.

Osim Branislava Jokia i gradonaelnika Antonia Ratkovia, veliku podrku u realizaciju ove akcije pruili su Milan i Sran Stojkov, elnici KK Doker, Darko Kosanovi, direktor sportskog centra u Somboru.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top