Ovde ste
Home > Život > Tihi heroj na “krovu Srbije” – snimci kakvi se beleže jednom u životu

Tihi heroj na “krovu Srbije” – snimci kakvi se beleže jednom u životu


Tehničar kontrole leta, radio-amater, dobrovoljac u uklanjanju kasetnih mina, borac za ekologiju, elektroničar, fotograf… Spisak Kurandićevih interesovanja prilično je dug.

Fotografije i video-snimak koje je ustupio RTS-u beleže se jednom u životu. A ko može da se pohvali da s “krova Srbije” posmatra Srbiju, ali i Balkan 24 časa? Gotovo svakog dana.

“Gde se god okrenete, na sve strane sveta, ima neku posebnu priču. I retkost je da se u tim trenucima i vremenskim intervalima, možda gosti i nisu gore prisutni, uhvati taj detalj”, kaže Kurandić.

Ono što je sa ostalim radio-amaterima Raške dobrovoljno činio tokom godina, ravno je podvigu.

Jedan je od retkih koji su samostalno kontaktirali s Međunarodnom svemirskom stanicom a da je razgovor trajao duže od pet minuta.

“Svaki bi radio-amater poželeo moju lokaciju sa 2.017 metara gde, sa veoma malim uređajima, možete da ostvarite kontakt sa gotovo čitavom Evropom”, ističe Kurandić.

Fotografisao je tokom svih godišnjih doba. Strukture, ali i prirodu koju, kako kaže, moramo očuvati u Nacionalnom parku.

Ideja da se Kurandićeve fotografije izlože došla je spontano.

“Fotografije totalno drugačije od drugih”

Maja Pantović, menadžer hotela “Harmonija”, ističe da su njegove fotografije totalno drugačije od drugih, i da ima specijalno oko za detalje i prelepu viziju.

Sigurno je da će u galeriji “Harmonije” biti predstavljeni i ostali još neafirmisani umetnici Raške. A priče o Kurandiću i ljudima iz Raške koji su poput njega, tek smo započeli.Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top