Ovde ste
Home > Ekonomija > BiH ima svoju kriptovalutu – upravo je poela trgovina na svetskom nivou

BiH ima svoju kriptovalutu – upravo je poela trgovina na svetskom nivou


Bosanskohercegovaka kriptovluta RuXCrypto (RXC) izlistana je na berzi licenciranoj od strane EU regulatora Whitebit i njom se od jue tamo trguje.


Izvor: Biznisinfo.ba

Ilustracija: Depositphotos, monsit

Ilustracija: Depositphotos, monsit

Re je o kriptovaluti koja se rudari od 25. septembra prole godine, a izlazak na ovu evropsku berzu veliki je uspeh i poduhvat, ocenuje portal Biznisinfo.ba.

Sve to zahvaljujui entuzijastima predvoenim Nedadom Smajiem i portalu specijalizovanom za blockchain tehnologije Crypto.ba.

“Dugo se bavim kriptovalutama, nekih 10 godina. Dugo vremena proveo sam na svetskim berzama i forumima gde sam mogao puno uiti o tehnologiji o kojoj ne moete svugde uiti. Na Bitcointalk forumu, jednom od najpoznatijih foruma, bio sam vrlo aktivan i imao vrlo kvalitetan raun jer sam puno doprineo toj zajednici”, rekao je ranije za navedeni portal Nedad Smaji Rux, osniva zajednice Crypto.ba.

Naime, u vreme pandemije koronavirusa koja je prole godine zahvatila ceo svet i naglasila vanost kriptovaluta i prelazak na nove tehnologije Crypto.ba lansirao je pomenutu kriptovalutu, nastalu kao komjuniti (community) kriptovalutu i kao nain promocije kriptovaluta naroito meu mladima.

Kako je prethodno najavljeno, RuXCrypto e biti dostupan i na BCX berzi u Srbiji.

Podsetimo, krajem prolog meseca, region je obila vest o prvoj kompaniji u BiH koja je omoguila kupcima da plate raun bitkoinom, a koja se nalazi u Sanskom Mostu.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top