Ovde ste
Home > Ekonomija > Dobio stan pred roendan: Ministar Mali uruio kljueve uesniku igre Uzmi raun i pobedi

Dobio stan pred roendan: Ministar Mali uruio kljueve uesniku igre Uzmi raun i pobedi


Jo jedan stan dodeljen je jednom od uesnika nagradne igre Uzmi rain i pobedi.


Izvor: Tanjug

Foto: Ministarstvo finansija

Foto: Ministarstvo finansija

Sakupljanje fiskalnih rauna je doprinos borbi protiv sive ekonomije a poto imamo stabilne javne finansije i vrstu i jaku dravu, onda pomaemo i penzionere i one kojima je pomo najpotrebnija, poruio je danas ministar finansija Sinia Mali prilikom predaje kljueva stana dobitniku.

Vlasnik stana u Zemunskim kapijama postao je penzioner Stevo Siljanovski iz Jabuke kod Paneva, koji je na sveano uruenje kljueva u Vladu Srbije doao sa sinom Draganom.

“Bogami jo ne mogu da verujem da sam dobitnik stana u nagradnoj igri Uzmi raun i pobedi. To je neto to treba doiveti… ta da Vam kaem”, rekao je Siljanovski.

Ovom penzioneru Graneksporta koji nije propustio da se zahvali kako glumici koja je izvukla njegov koverat, tako i organizatorima nagradne igre, Srbiji i predsedniku drave, za dva dana je roendan.

“Ja sam rekao da je taj stan moja srea. Dok sam iv, biu u tom stanu. A, kad budem umro, tu su deca. Neka su svi zdravi i ivi. Svima od srca sve najbolje elim”, rekao je Siljanovski.

Ministar Mali poeleo mu je lepe penzionerske dane u stanu u Zemunskim kapijama i zahvalio mu to je sa 30 poslatih koverata podrao Vladu Srbije u borbi protiv sive ekonomije.

“elim da to vie lepih trenutaka provede u svom stanu u Beogradu. Da doivi i stotu a deca e saekati, nije nikakav problem”, rekao je Mali.

On je podsetio da drava od poetka pandemije podrava penzionere kako kroz vie puta isplaivanu novanu pomo tako i preko poveanja penzija za 5,9 posto po vajcarskoj formuli. Dodao je da e u treem paketu pomoi najstariji sugraana dobiti pomo od 110 evra.

“To ne bi mogli da uradimo da nemamo vrstu i jaku dravu, da nemamo stabilne javne finansije, i da se ne borimo svakodnevno sa sivom ekonomijom. Odnosno da kroz uzimanje fiskalnih rauna ne dobijamo prihode u budetu iz kojih finansiramo i vee penzije, i pomo penzionerima i nabavku vakcina, lekova, medicinske opreme, izgradnju puteva, poveanje plata”, rekao je Mali.

Ocenio je da je dodela stana Siljanovskom sjajan primer da se pokae zato je Vladi Srbije borba protiv sive ekonomije vana.

“Upravo da bi naim najstarijim sugraanima i onima kojima je naa pomo najpotrebnija pomogli. Na kraju i da gradimo jedno lepe, odgovornije i ureenije drutvo”, zakljuio je Mali.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top