Ovde ste
Home > Tehnika > Ispred konkurencije: Apple razvija 6G tehnologiju

Ispred konkurencije: Apple razvija 6G tehnologiju


Glavna karakteristika poslednje iPhone serije je bila mogunost povezivanja 5G mree, a ini se da Apple sada radi i na razvoju 6G tehnologije.


Izvor: B92

Foto: depositphotos/boggy22

Foto: depositphotos/boggy22

Kompanija iz Kupertina raspisala je oglas za posao u kom se trae inenjeri koji bi “imali jedinstvenu priliku da rade na pravljenju beine tehnologije sledee generacije, kao i da utiu na budue generacije Apple proizvoda”.

Ovaj oglas pojavio se nakon izvetaja da Apple radi na razvoju sopstvenih modema za iPhone, iPad i druge ureaje – sve da bi manje zavisili od kompanija kao to je Qualcomm.

Samim tim, logino je to e sledei korak biti razvoj 6G tehnologije, tim vie to se Apple nedavno pridruio industrijskoj grupi koja se bavi 6G razvojem, pod nazivom Alijansa za reenja telekomunikacione industrije, prenosi Bloomberg.

Naravno, poto je 5G mrea postala ire rasprostranjena tokom 2019. godine, verovatno neemo tako skoro videti 6G potpuno razvijenu. Neka predvianja strunjaka kau kako emo morati da saekamo bar deceniju, ali Apple oigledno eli da bude ispred konkurencije.

Prole godine je Kina uspeno lansirala u svemir prvi svetski 6G satelit kako bi testirala ovu novu tehnologiju i kako bi videli dokle je dola u razvoju.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top