Ovde ste
Home > Sport > Jaramaz i Anui veruju u pobedu protiv Gruzije

Jaramaz i Anui veruju u pobedu protiv Gruzije


Reprezentacija Srbije igra u petak pretposlednju, petu utakmicu u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2022.


Izvor: B92, zvanini sajt

Foto: FIBA

Foto: FIBA

Kao to je to bio sluaj tokom novembarskog kvalifikacionog “prozora”, utakmice e se igrati u “balonu” koji se ovog puta nalazi u Tbilisiju, jednom od domaina predstojeeg kontinentalnog ampionata.

Uz sve stroge mere propisane za prevenciju irenja virusa Kovid-19, reprezentativci Srbije i struni tab se od utorka nalaze u Gruziji, gde se spremaju za utakmicu protiv domae selekcije (petak, 16.00), a potom i nedeljni duel sa vajcarskom (nedelja, 13.00).

Petak:
16.00 Gruzija – Srbija

Nedelja:

13.00 Srbija – vajcarska

Uz nacionalni tim je i predsednik Koarkakog saveza Srbije Predrag Danilovi, koji je otputovao u Tbilisi i bie sa reprezentacijom tokom itavog februarskog “prozora”.

U prvom duelu Srbije i Gruzije koji je pre godinu dana odigran u dvorani „Aleksandar Nikoli“, Gruzija je nakon preokreta dola do pobede rezultatom 90:94. Ipak, reprezentativci Srbije, Ognjen Jaramaz i Danilo Anui veruju u pobedu.

“Gruzija ima veoma dobru reprezentaciju, iskusan i dobro uigran tim. Okosnicu ekipe ine igrai koji su ve dugo zajedno, to im daje odreenu prednost u odnosu na ekipe koje, poput nas, u ovim kvalifikacijama nemaju taj kontinuitet igranja zajedno. U prvoj utakmici su nas pobedili u Beogradu, pred naom publikom, uprkos naem dobrom poetku utakmice. Od tada je prolo godinu dana, puno toga se promenilo i verujem da emo uz dobru energiju i portvovanu igru uspeti sutra da doemo do pobede”,
kae Jaramaz.

Pred duel sa Gruzijom, optimizmom zrai i Danilo Anui.

“eka nas me protiv neugodnog rivala. Uprkos tome to se kao domain prvenstva ve kvalifikovala za Evropsko prvenstvo, Gruzija iz etiri utakmice u naoj grupi ima etiri pobede. To govori da imaju jak karakter i da igraju na svom maksimumu od poetka do kraja, bez obzira na sve. Znamo zato smo ovde i ta nam je cilj. Prema tome, moramo da uradimo sve to je u naoj moi da sutra i u nedelju pobedimo i da tako na najbolji mogui nain zavrimo ove kvalifikacije”, kae Anui.

Zbog klupskih obaveza selektora Igora Kokokova, “Orlove” e protiv Gruzije predvoditi njegov asistent Dejan Milojevi.

U grupi E, Gruzija se nalazi na prvom mestu sa maksimalne etiri pobede iz isto toliko odigranih utakmica.

Sledi Srbija sa uinkom 2:2, dok Finska i vajcarska imaju po jednu pobedu i tri poraza.

Plasman na Evropsko prvenstvo 2022. e uz domaina Gruziju obezbediti jo dve ekipe iz grupe E, dok e poslednjeplasirani tim zavriti takmienje.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top