Ovde ste
Home > Sport > Tenis > LINČ, ORGANIZOVANA HAJKA NA NOVAKA! On je zlikovac, negativac! Bolje nekada da začepi! Žao mi ga je!

LINČ, ORGANIZOVANA HAJKA NA NOVAKA! On je zlikovac, negativac! Bolje nekada da začepi! Žao mi ga je!


Grot je inače prvo zahtevao da Novak ode iz  Saveta igrača pri Asocijaciji teniskih profesionalaca, potom je negodovao kada je Srbin tražio da se manje novca daje šampionu Australijan opena, a onda kritikovao napore srpskog asa kada je pokušao da pomogne igračima koji su 14 dana bili u karantinu bez treniga. 

– To je populistički potez, samo želi da podigne svoju popularnost! – pisao je o Noletovim molbama australijskim vlastima Sem Grot u svojoj nedavnoj kolumni.

Sve ovo mu nije bilo dovoljo, pa nekadašnji teniser, sada kolumnista “Herald Sana”, dobio je prostor za novo poljuvanje po Novaku Đokoviću, koga je uspeo čak da uporedo sa Nikom Kirjosom!

Tanjug/AP

 

Kaže da je Novak Đoković je zlikovac koji je bio potreban tenisu, on doživljava poniženja zbog svojih poteza, kontroverzan je i bolje bi mu bilo da začepi.

 Nijedan od njih neće uživati da čita ovo, ali svidelo im se to ili ne, zvezda koje su u “ratu” Novak Đoković i Nik Kirjos dele nekoliko stvari. Obojica vole da dele javnost i dobijaju kritike za sve što urade. Na meti su više nego njihove kolege. 

Kirjos zna da on nije svačija “šolja čaja”. On je to što jeste i ako vam se ne dopada, šteta za vas. Đoković se s druge strane, trudi da ostavi utisak da ne mari da li ga neko ne voli, ali duboko dole nisam siguran da je to tačno.

On igra pored dvojice najpopularnijih i najfenomenalnijih teniskih talenata koje je ovaj sport ikad video. I mada je više nego izvesno da će ih prestići po broju osvojenih grend slem titula, on nikada nije dobio univerzalnu podršku kao onu. Saosećam se s njim zbog toga. Svakoj velikoj eri je potreban zlikovac. I on je postao upravo to – napisao je Grot.

reuters

 

Na terenu je Đoković neverovatan. On je na drugom nivou, momak kojeg nikad ne želi da dobijete na žrebu, jedan od najvećih talenata koje smo ikad imali. Ali van terena nije činio sebi usluge – naročito u poslednjih 12 meseci.

Naravno, morao je Grot da podseti na Adrija open, Ju Es open…

Adrija tur je bio katastrofa. Biti diskvalifikovan je bilo ponižavajuće, deleći  “anti-vakserske” poglede je bilo kontroverzno, tu je i svađa sa Kirjosom i pokušaj puča u ATP Savetu igrača. Čak i ono što se desilo u Adelejdu, kada je tražio bolji karantin za one u Melburnu, za šta bi neki rekli da je radio za druge igrače, sve mu se obilo o glavu. Ko god ga savetuje, radi loš posao. Ili možda on samo ne sluša.

reuters

 

Tu nije stao bahati Australijanac. 

Sa svakom kontroverzom, dolazi novo opravdanje: mislio sam na druge, radio sam to za tenis… Ali,  tvrdnje da deluje zarad višeg dobra često deluju samoporažavajuće transparentno. Budimo iskreni, to je uglavnom očigledno prvo i prevashodno sve zbog njega samog. 

Potom se osvrnuo na ciljeve prvog tenisera sveta.

– Teniseri su sebični ljudi. Ne samo Đoković, svi mi. Ovaj sport nagrađuje individualni uspeh. Radiš ono što je najbolje za tebe. Za Đokovića to su grend slem trofeji. To je sve. On želi da taj rekord bude njegov. Želi da njegova legat bude da je najbolji teniser svih vremena i da sve ove kontroverze budu zaboravljene. Ali on sebi ne čini uslugu time.

Naravno, Grot sumnja da je Novak Đoković povređen igrato protiv Miloša Raonića i Tejlora Frica.

 Povrede uglavnom zahtevaju empatiju, pre nego sumnju. Ludi ne dovode u pitanje ozbiljnost tvoje povrede bez razloga. Đoković ima reputaciju da je “dečak koji je dozivao vuka”. On je otvoreno rekao da ga ljudi doživljavaju kao lošeg momka, dok drugi (Rafa i Rodžer) dobijaju bolji tretman. Možda postoji istina u toj tvrdnji, ali ni on nije bez krivice. Nekad morate da se zapitate da li je lakše da samo začepite svoja usta. Možda mu je muka od toga. On je globalni teniski superstar, on ima pravo na svoje mišljenje i možete reći da je zaslužio pravo da ga podeli. Nažalost po njega, kada govori, on gotovo uvek deluje da je u manjini.

Žalim ga zbog toga. Mislim da on želi da kao i svi mi oseti odobravanje i da se dopadne drugima. Niko ne želi da bude dečak na igralištu bez drugara. Gotovo da deluje apsurdno da jedan od najboljih igrača jedne generacije može da ima tako negativnu javnu sliku i nažalost za njega, nisam siguran da će to moći da promeni. U bilo kojoj drugoj eri ne mislim da bi bilo ovako. Ali Rodžeru i Rafi je bio potreban negativac i dobili su Novaka

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top