Ovde ste
Home > Kultura > Na setu serije “Azbuka našeg života”! Pala zadnja klapa, emitovanje na jesen!

Na setu serije “Azbuka našeg života”! Pala zadnja klapa, emitovanje na jesen!


Uprkos poteškoćama zbog epidemije virusa, nakon šezdeset snimajućih dana na najlepšim beogradskim lokacijama, u inspirativnoj i pozitivnoj atmosferi, ekipa serije „Azbuka našeg života“, na čelu sa rediteljkom Jelenom Bajić Jočić, danas stavlja tačku na ovaj deo posla i ulazi u fazu postprodukcije.

– Ovo je neka vrsta savremene bajke – objašnjava rediteljka.

– To je priča o naizgled srećnim ljudima koji imaju novac, moć, uspeh, kratkotrajna zadovoljstva. Ipak, u vrtlogu savremenog načina života oni gube ono najdragocenije – gube jedni druge.

Uverena u uspeh serije jer se, kako kaže, radi o uvek aktuelnoj ljudskoj priči koja ne poznaje granice i nacije, Jelena Bajić Jočić dodaje:

– Uživali smo stvarajući ovu seriju. Cela ekipa, zajedno sa mnom i glumcima, delila je tu iskričavu pozitivnu stvaralačku energiju i ja sam sigurna da će i gledaoci to osetiti i uživati.

Glumačka podela “Azbuke“ veoma je zanimljiva. Pored Jadrana Malkoviča, evropskog glumca koji je odskora poznat publici na našim prostorima i Aleksandre Janković, prvakinje pozorišta Atelje 212, koji će u seriji oživeti glavne likove Uroša i Vesne Popović, kroz oko Contrastove kamere prošla je plejada poznatih srpskih glumaca. Noseće role odigrali su još i Isidora Simijonović, Nebojša Milovanović, Jovana Stipić, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Miona Marković, Đorđe Mišina, kao i Tihomir Stanić, Katarina Gojković, Danina Jeftić, Milena Pavlović, Iva Štrljić, Nedeljko Bajić, a svojim upečatljivim ulogama i glumačkom pojavom, priču o porodici Popović obogatiće i veliki Aljoša Vučković, zatim Radoš Bajić, kao i sama autorka romana „Muška azbuka“ i „Azbuka mog života“ – Mirjana Bobić Mojsilović.

U žanrovskom smislu, “Azbuka našeg života” biće pravo osveženje u domaćoj TV ponudi jer se radi o jednoj uzbudljivoj, ali iskrenoj i emotivnoj porodičnoj drami, u kojoj je težište stavljeno na uvek aktuelne i svima zanimljive muško-ženske odnose. U priči koja će biti prijemčiva široj televizijskoj publici, biće predstavljen životni put i raspad jedne moderne beogradske porodice. Ipak, autori serije nisu oklevali da iskoriste ovu priču da na suptilan način provuku i svojevrstan kritički osvrt na moralno posrnulo savremeno društvo u kojem zadovoljavanje materijalnih želja u ljudima ostavlja duhovno siromaštvo.

TV serija “Azbuka našeg života” imaće deset jednočasovnih epizoda i biće premijerno emitovana ove jeseni na kanalu Superstar TV i Prvom programu RTS-a.

Izvorni link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični