Ovde ste
Home > Sport > Tenis > NOVAK ISKREN DO KOSKE! OVO NIJE NORMALNO! Neću da sedim i da žalim!

NOVAK ISKREN DO KOSKE! OVO NIJE NORMALNO! Neću da sedim i da žalim!


Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, kaže da je svako spreman da ode u karantin za grend slemove, jer su nagrade velike, ali da će se mnogi igrači mučiti kad na red dođu manji turniri.

Ovo nije normalno sa povredama, nismo na to navikli. Najbolji igrači su najspremniji, kako je i bilo u prošlosti, sada imate Beretinija, čak Rafu koji ima povredu leđa, mene, Sašu koji ima problema, Dimitrova. Očigledno to ima veze sa okolnostima u kojima smo. Dolazimo na grend slem a pre toga smo 14 ili 15 dana u karantinu. Za neke momke je bilo teže nego za mene i neke ostale igrače iz vrha. Ne mogu da se žalim kada se poredi sa ostalima koji nisu mogli sobu da napuste 14 dana. Ne želim da sedim ovde i da se žalim kroz šta smo prošli, ali moramo da budemo iskreni i realni da je to imalo uticaj na fizičko zdravlje igrača. Takođe i na mentalno, emotivno ali fizički ovo nije bilo normalno- rekao je Nole novinarima.

Reuters

Nole ima jasan stav po pitanju novonastale situacije

Novak  je rekao da je razgovarao i sa ostalim igračima i da se svi nadaju da ovakva pravila neće stalno važiti, jer neće svi da idu u karantin pre svakog turnira. To će biti tema i u savetu igrača, a razgovara se i sa upravom ATP-a.

Čekam odgovore, želim da shvatim kako će se nastaviti sezona posle Australije, jer ovo sigurno nije dobro za zdravlje igrača. Grend slem je grend slem, ako pričamo o finansijskom aspektu, jer dobijamo isti novac kao i pre. Zato je većina igrača samo došla i prihvatila karantin. Ali, neće tako biti na ostalim turnirima, 250 ili 500. Biće velikih smanjenja nagradnih fondova. Čuo sam zato mnogo pritužbi igrača koji su slabije rangirani- rekao je Đoković i dodao:

Ne upirem prstom u bilo koga. Samo pričam šta se dešava, govorim istinu i govorim o realnosti i moramo da pričamo o tome. Moramo da nađemo način, da li je to nešto kao NBA mehur, jer čuo sam da i o tome pričaju. Meni ne smeta ta ideja. Da nađemo jedno mesto i da igramo sve turnire na toj podlozi u tom mestu. Igramo tri ili četiri nedelje, pa smo na odmoru, pa opet igramo – predložio je prvi reket sveta.

Tanjug/AP

I Zverev je podržao Novaka

Srbinu je dao podršku Saša Zverev.

Apsolutno se slažem sa Novakom da ne možemo da imamo ‘tur’ sa putovanjima. Pričali smo nas nekoliko, svi se slažemo da ovako ne može da se igra. Postoje ograničenja u mnogim zemljama, a zavisi i koji pasoš imate. Igračima iz Južne Amerike će biti posebno teško. Znamo da u većem delu Evrope ne možemo da imamo gledaoce, tako da nije prevelika razlika gde se igra. Možemo da menjamo podloge, da se turniri zovu po gradovima u kojima se inače održavaju. Samo znamo da je ovo neodrživo- rekao je Zverev.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top