Ovde ste
Home > Sport > Tenis > NOVAK JE VEĆ ŠAMPION! Kad god je igrao polufinale u Melburnu osvajao je Australijan open!

NOVAK JE VEĆ ŠAMPION! Kad god je igrao polufinale u Melburnu osvajao je Australijan open!


Pobedio je posle tri i po sata igre i preokreta Aleksandra Zvereva – 6:7 (6), 6:2, 6:4, 7:6 (6).

Prvi teniser sveta će deveti put u Melburnu igrati za plasman u finale.Tamo ga čeka Rus Aslan Karacev senzacija Australijan opena, 114. teniser sveta.

Ali, već sada možemo da kažemo da je Đoković osvojio deveti trofej na Australijan openu. Tako kaže tradicija. Svaki put kada bi prošao u polufinale, Novak je slavio i osvajao trofej.

Prvi put je u Australiji igrao 2005. godine, kada nije otišao dalje od prvog kola, kao i godinu dana kasnije, dok je 2007. stao u četvrtoj rundi. Onda je počeo pohod – 2008. godine je osvojio prvi pehar u Australiji i prvi grend slem u karijeri. Naredne dve godine takmičenje je završavao u četvrtfinalu, dok je 2011, 2012. i 2013. godine podigao trofej. 

reuters

NOvak Đoković ovim pogledom sve razoružava

Četvrtfinale je bilo kobno 2014, pa je 2015, i 2016. Novak opet bio kralj Melburna. Potom je usledio težak period za Novaka zbog povrede lakta, pre četiri godine takmičenje je zavšio u drugoj rundi, a godinu dana kasnije u četvrtom kolu. 

Nole je u Melburnu trijumfovao 2019, i 2020. godinde i sada bi trebalo da osvoji treći u nizu, a deveti trofej u Melburnu, 18. grend slem u karijeri.

Idemooo Nole!

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top