Ovde ste
Home > Vesti > Odgovor ambasade: Ursula, Ursula – B92

Odgovor ambasade: Ursula, Ursula – B92


Brisel — Nakon što je predsednica EK Ursula Fon der Lajen izjavila da je čudi što Rusija nudi vakcine kad ih nema za svoje stanovnike, reagovala ambasada Rusije.


Izvor: Tanjug

Ilustracija: Depositphotos/ AlexKosev

Ilustracija: Depositphotos/ AlexKosev

Naime, ruska ambasada u Briselu ocenila je da izjava predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen o ruskoj vakcini Sputnjik Ve predstavlja “pokušaj politizacije” pitanja vakcinacije na “neutemeljen i žalostan način” i da ukazuje na “neadekvatan nivo svesti zvaničnika”.

U saopštenju koje je ruska misija pri EU objavila u četvrtak uveče navodi se da su zbunjeni što čuju takve izjave budući da je Rusija više puta javno istakla da je vakcinacija sopstvenih građana apsolutni prioritet u borbi protiv korona virusa.

“U skladu s principima demokratije i humanitarnog prava, vakcinacija u Rusiji je dobrovoljna, a do danas se svim zainteresovanim građanima vakcina pruža bez odlaganja i besplatno. Uspostavljena je široka mreža centara za vakcinaciju koja se neprestano unapređuje, uključujući upotrebu savremenih sredstava za digitalizaciju”, navodi se u saopštenju ambasade.

Takođe se ističe da isporuka vakcine “Sputnjik” drugim državama ni na koji način nije povezana sa dostupnošću vakcine ruskim građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top