Ovde ste
Home > Vesti > Odreen pritvor za napadae na advokata u Beogradu

Odreen pritvor za napadae na advokata u Beogradu


Vii sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana dvojici osumnjienih za pokuaj ubistva advokata Marka Vujoevia i ranjavanje njegovog telohranitelja.


Izvor: Tanjug

Shutterstock/New_Africa

Shutterstock/New_Africa

Pritvor im je odredio sudija za prethodni posutpak na predlog tuilatva da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivino delo u kratkom roku.

Na ovu odluku sudije, osumnjeni i njihovi branioci imaju pravo da se ale krivinom vanpretresnom veu suda.

Inae, osumjienog za pokuaj ubistva N. I. brani brani izabrani branilac, dok N. T, koji se sumnjii da mu je u tome pomogao ekajui ga u kolima, ima advokata koji mu je postavljen po slubenoj dunosti.

Obojica su se tokom sasluanja u tuilatvu branili utanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Portparokla Vieg javnog tuilatva u Beogradu Ivana Rakoevi jue je precizirala za Tanjug da se N. I. tereti za izvrenje krivinih dela: teko ubistvo u pokuaju, zatim nedozvoljena proizvodnja, dranje, noenje i promet oruja i eksplozivnih materija, kao i neovlaena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

N. T. je stavljeno na teret krivino delo – teko ubistvo pomaganjem, kao i krivino delo – posebni sluajevi falsifikovanja isprave.

MUP je nakon njihovog hapenja saoptio da se sumnja da je N. I. 21. januara u ulazu u zgradu u Resavskoj ulici ispalio vie hitaca iz pitolja u pravcu 28-godinjeg i 40-godinjeg mukarca, odnosno advokata Vujoevia i apuria.

Tom prilikom ranjen je apuri, a N. I. je pobegao automobilom u kojem ga je ekao osumnjieni N. T.

Automobil koji je vozio ima lane (nepripadajue) tablice.

Prilikom pretresa prostorija koje je koristio osumnjieni N. I. pronaen je pitolj i kao i manja koliina narkotika.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top