Ovde ste
Home > Vesti > Pitanje svih pitanja: Vraa li nam se zima?

Pitanje svih pitanja: Vraa li nam se zima?


Beograd — U Srbiji ujutru ponegde slab mraz, po kotlinama kratkotrajna magla, a u toku dana u veem delu preteno sunano.


Izvor: RTS, Tanjug

Tanjug/Jaroslav Pap

Tanjug/Jaroslav Pap

Na severu, istoku i jugoistoku umereno oblano.

Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno jak, jugoistoni. Najnia temperatura od -4 do 4, najvia od 8 do 12, u Timokoj Krajini 5 stepeni, saoptio je Republiki hidrometeoroloki zavod.

U Beogradu ujutru u okolini kratkotrajna magla. U toku dana preteno sunano. Vetar slab i umeren, jugoistoni. Najnia temperatura od 1 do 4, najvia 12 stepeni.

U subotu preteno oblano, na severoistoku i istoku ponegde kratkotrajna slaba kia. Od nedelje preteno sunano i toplije, sa temperaturom znatno iznad prosenih vrednosti.

S obzirom na takvu prognozu, po kojoj nam se vraaju malte ne prolene temperature, svi se pitaju hoe li nam se zima vratiti?

Meteorolog Nedeljko Todorovi navodi da, uprkos tome, i dalje ne moe da se tvrdi da je zimi doao kraj, ali da prolee polako kuca na vrata. “Tamo od nedelje, pa nadalje, vei deo naredne sedmice, bie jo vie temperature, negde oko 15, 16, moda ak i 17 stepeni”, rekao je Todorovi tokom gostovanja na RTS. Dodao je da poslednjih dana februara sledi pad temperature koji e verovatno trajati i tokom prvih dana marta, ali da je pitanje koliki bi bio taj pad temperature.

“Ja mislim da ne bi trebalo da bude neki znaajan pad da bude opet zime i hladnoe u tom smislu”, naveo je Todorovi i dodao da izgleda da bi, po nekom ritmu smene toplih i hladnih perioda, do jo jednog pada temperature moglo da doe izmeu 10. i 15. marta.

Meteorolog je istakao da klimatoloki gledano od 1. marta ulazimo u prolee. Todorovi je podsetio i da je prosean datum poslednjeg snega 23. mart i da je mogue da sneg padne i posle tog datuma.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top