Ovde ste
Home > Zdravlje > Sipala je ovo u ZELENI ČAJ i desilo se nešto neverovatno! BILA JE ODUŠEVLJENA EFEKTOM!

Sipala je ovo u ZELENI ČAJ i desilo se nešto neverovatno! BILA JE ODUŠEVLJENA EFEKTOM!


Uopšteno govoreći, svi čajevi su zdravi, a zeleni čaj inače važi za jedan od najzdravijih jer dobro deluje na opšte zdravlje. Kažu da ovaj podstiče i mršavljenje, ali nutricionistkinja tvrdi da ako mu dodate samo jednu namirnicu, ovaj čaj će postati najzdraviji napitak na svetu, piše Mondo.

― Najzdraviji biljni čaj koji možete da popijete je zeleni čaj proizveden od lišća čudesne kineske biljke Camellia sinensis jer sadrži dosta polifenola i antioksidansa ― kaže nutricionistkinja Dijana Minić.

Međutim, ona ističe da većina ljudi ne zna da dodavanjem limunovog soka u zeleni čaj može da se pojača delovanje katehina.

― Nedavno istraživanje je pokazalo da zeleni čaj sa limunom ima mnogo više katehina i polifenola nego sami zeleni čaj, koji već sadrži impresivan popis antioksidansa ― rekla je.

Shutterstock

Pored toga što limun dodat u zeleni čaj pojačava dejstvo katehina, nutricionistkinja ističe da limun zbog kiseline koju sadrži pomaže organizmu da lakše asporbuje sve korisne sastojke.

Takođe, Minić kaže da je dobro upotrebiti i koru limuna jer i ona sadrži fitonutrijente salvestrol i limonen, koji imaju moćna antioksidativna dejstva.

― Redovnom konzumacijom zelenog čaja možete da poboljšate rad organizma i ublažite mnoge zdravstvene probleme, a ako dodate malo limunovog soka ili kore limuna, pojačaćete sva njegova dobra dejstva ― poručila je nutricionistkinja.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top