Ovde ste
Home > Putovanja > Srpske banje pune domaih gostiju: Lekovita voda privukla rekordan broj posetilaca FOTO

Srpske banje pune domaih gostiju: Lekovita voda privukla rekordan broj posetilaca FOTO


Besplatne vauere za odmor u Gornjoj Trepi prole godine iskoristilo je tri hiljade gostiju, a oekuje se da ove godine taj broj bude udvostruen. Januar i februar ove godine rekordni su meseci, jer uprkos pandemiji, ostvaren je znatno vei broj gostiju u odnosu na iste mesece prole godine.

“Sudei po broju trenutnih rezervacija od 2600 gostiju samo u februaru, prologodinji rekord od 95 hiljada noenja i osam hiljada gostiju u Atomskoj banji Gornja Trepa mogao bi da bude premaen. Siguran sam da je Ministarstvo turizma koje je donelo odluku da podri boravak gostiju u Srbiji vauerima doprinelo da je broj domaih gostiju u proloj kalendarskoj godini znaajno porastao. Oekuje da e prologodinja cifra od 3.000 vauera iskorienih u Gornjoj Trepi, ove godine prei 5.000”, rekao je za Rinu Nenad Mladenovi, direktor marketinga i prodaje Atomske banje Gornja Trepa.

Foto: Rina

Foto: Rina

Iako su strani gosti izostali u odnosu na 2019. godinu, kada su inili 30 odsto ukupnog broja turista, domai su ostali verni Atomskoj banji, dok se vei broj inostranih gostiju oekuje u drugoj polovini godine.

“U drugoj polovini godine imamo rezervacije gostiju iz Rusije, Makedonije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i iskreno se nadamo da e se situacija sa pandemijom kovida smiriti i da e se dogovoreni aranmani i rezervacije ostvariti”, kae Mladenovi.

Foto: Rina

Foto: Rina

Pandemija je mnoge vratila prirodi i zdravom nainu ivota, pa je sve vie onih koji preventivno dolaze u banju, kako bi svoje zdravlje ouvali, a ujedno kroz neki od programa rehabilitacije, svoje telo odrali vitalnim.

“Banja je prepoznatljiva po rehabilitaciji reumatskih i neurolokih pacijenata i oni se najee odluuju da ostanu tri nedelje, neki i dva puta godinje dolaze. Pregledi lekara su neophodni kako bi se odredile neophodne terapije,neohodne su i redovne kontrole i svako pacijent koji je na tretmanu rehabilitacije ima i zavrni pregled kako bi se ustanovilo koliko je za 21. dan napredovao”, kae dr Lidija Obradovi Bursa.

U vreme pandemije kovida znaajno su pootrene mere opreza, koje su doprinele tome da ova banja nema pacijenata ni gostiju obolelih od korone.

“Ukoliko su pacijenti bolovali od kovida, sa lakom klinikom slikom, neophodno je proe od 15 do 30 dana kako bi mogli da ponu sa rehabilitacijom, dok oni koji su imali teu kliniku sliku na rehabilitaciju mogu tek nakon tri meseca”, kae dr Lidija Obradovi Bursa.

“Posete bolnici nisu dozvoljene, a stranci moraju imati PCR test. Nijedan pacijent ne sme naputati krug bolnice i sve ove mere doprinele su da radimo u slubi zdravlja.”

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top