Ovde ste
Home > Sport > Košarka > Svesni smo misije, idemo meč po meč

Svesni smo misije, idemo meč po meč


Srbija će u Tbilisiju igrati protiv selekcija Gruzije i Švajcarske, dva tima koja su joj i nanaela dva poraza u kvalifikacijama.

Selektor Kokoškov, koji neće moći da vodi ekipu na prvom duelu, računa na 14 igrača, dok će za drugi duel na raspolaganju verovatno biti i Vasilije Micić iz Efesa i Marko Gudurić iz Fenerbahčea.

”Svesni smo misije koju imamo u Gruziji i zato nema kalkulacija. Svaki trening i svaku utakmicu radićemo maksimalno, s istom pripremom. Znamo šta moramo da uradimo i naš fokus je na ovim prozorima. Prvo ide utakmica protiv Gruzije, pa zatim Švajcarska. Igrali smo već protiv njih, dobro ih poznajemo. Idemo meč po meč”, rekao je selektor i onda objasnio situaciju oko dostupnosti Micića i Gudurića.

”Naš cilj je bio da vidimo ko je dostupan. Entuzijazam i energija kod igrača je dobra. Mi smo nekada odluke mogli da donosimo u razmaku od dva meseca, a sada se sve to svelo u prozor od sedam dana i zato odluke moraju da se donose brzo. Iskreno se nadam da razumete da smo uradili sve i iskoristili sve resurse i ideje koje smo mogli da bismo stavili igrače na raspolaganje. Veliki posao je odradio moj pomoćni Dejan Milojević, bili smo u stalnom kontaktu s igračima, dali smo im opcije kako bi dobili dozvole svojih klubova. Bilo je dosta posla, ali ako nastavim da pričam o tome zvučaće kao da se žalim”, rekao je Kokoškov.

Podsetimo, na spisku reprezentacije za predstojeći prozor su:

Vasilije Micić (Anadolu Efes), Ognjen Jaramaz (Partizan NIS), Nikola Rebić (Nanter), Nemanja Nenadić (FMP), Aleksa Avramović (Estudijantes), Danilo Anđušić (Burg), Luka Ašćerić (Burg), Marko Gudurić (Fenerbahče), Nemanja Dangubić (Partizan NIS), Marko Luković (Split), Dalibor Ilić (Igokea), Marko Radovanović (FMP), Miroslav Raduljica (Žeđijang Lajons), Filip Petrušev (Mega Sokerbet), Dragan Apić (Budućnost Voli) i Stefan Đorđević (FMP). 

”Orlovi” će u petak od 16 časova igrati protiv Gruzije, dok se u nedelju u istom terminu sastaju sa Švajcarskom. Oba meča će RTS direktno prenositi.Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top