Ovde ste
Home > Vesti > UKAZANO VAM JE VELIKO POŠTOVANJE I BOŽIJA NAKLONOST! Vesić čestitao patrijarhu Porfiriju!

UKAZANO VAM JE VELIKO POŠTOVANJE I BOŽIJA NAKLONOST! Vesić čestitao patrijarhu Porfiriju!

Fallback Image


Vaša Svetosti, iskreno me je obradovala vest o Vašem izboru za 46. arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha Srpskog. 

Vašim izborom za patrijarha Sabor episkopa naše crkve ukazao Vam je veliko poštovanje, a ukazana Vam je i Božija naklonost koja se u istoriji ukazivala samo retkim i odabranim pojedincima. 
Biti srpski patrijarh nikada nije bilo lako, a neće biti ni sada. Iskušenja pred kojima se naš narod i njegova crkva nalaze gotovo uvek naizgled prevazilaze naše ljudske sposobnosti, ali nam nikad nije manjkalo posvećenih ljudi koji se nisu bojali da se uhvate u koštac sa svim izazovima i iskušenjima sa kojima se suočavaju naš narod i Crkva. 

Duboko verujem da ćete Vi uspeti da iznesete taj težak krst i da ćete mudro rukovoditi kormilom naše Srpske pravoslavne crkve. 

Znajući koliko ste do sada i kao monah i kao mitropolit učinili za crkvu i naš narod, zaista nemam ni najmanju sumnju da ćete i kao Patrijarh biti na visini poverenog Vam zadatka i od crkve i od Boga i od naroda. 

U ime Grada Beograda i u svoje lično ime želim Vam da istrajete u posvećenosti našoj crkvi i narodu, uveren da ste dostojni trona Svetog Save i svih pećkih patrijaraha. 
Na mnogaja ljeta Vaša Svetosti. 

Aksios!

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top