Ovde ste
Home > Zdravlje > UZI ME, ODVEDI ME… Zašto žene PRIVLAČE DOMINANTNI partneri?

UZI ME, ODVEDI ME… Zašto žene PRIVLAČE DOMINANTNI partneri?


Marijen Brandon, terapeutkinja za veze dodaje da dominantan muškarac ne mora da bude onaj iz filma “50 nijansi sive”, već i onaj koji je u krevetu otvoreniji od žene, koji lako iskazuje svoje želje i fantazije, pa lako i preuzima vodeću poziciju. A evo zašto žene to i vole. Marijen Brandon objašnjava da za to postoji evolucijska predispozicija. Ovako glasi njena teorija:

– Žene su rođene s ograničenim brojem jajašaca, za razliku od muškaraca, kod kojih se spermatozoidi stvaraju tokom celog životnog veka i imaju neograničenu zalihu. Zato žene imaju tendenciju da budu selektivne u odnosu na suprotni pol, pa nesvesno biraju one za koje osećaju da će biti “delotvorni” kada je reč o produženju vrste. Valja napomenuti da je i testosteron, muški hormon, povezan s dominacijom, pa je i muškarcima to normalna uloga. Naučnici, naravno, ne tvrde da sve žene traže dominantnog partnera, već da je taj nagon negde zapisan u ljudskom DNK.

Shutterstock

Na kraju, tu je i društvena komponenta: uprkos napretku feminizma, koji se zalagao za ravnopravnost polova, tradicionalne uloge muškaraca i žena još uvek su vidljive i unutar intimnih odnosa. Romantični romani i filmovi koji prikazuju odvažan, dominantan muški lik koji zavodi i odnosi pobedu nad ženskim likom još uvek su vrlo popularni.

A u jednom istraživanju američkih naučnika većina žena navela je kako za partnera želi dominantnu osobu zato što im njegovo vođstvo pojačava osećaj sopstvene privlačnosti, pored njega se osećaju željeno, ali i zaštićeno. Savremeni aspekt života, u kome je žena takođe veoma umorna i zaposlena, ponovo vraća dominantnog muškarca u prvi plan: kada dođe s posla, umorna žena samo želi da on vodi razgovor ili napravi prvi korak u vezi ukoliko su na početku priče ili da je jednostavno podigne i odvede u krevet. I u svemu tome nema ništa loše – kažu stručnjaci za veze.

TREBA UMETI! TAJNE žena koje MUŠKARCI VOLE iskreno i DUGO!

Ovo su NAJČEŠĆI EROTSKI SNOVI koje skoro svi imaju, a nikada vam NE BI PRIZNALI!

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top