Ovde ste
Home > Vesti > VAŠA ULOGA BIĆE VEOMA VAŽNA! Selaković čestitao Porfiriju izbor za patrijarha

VAŠA ULOGA BIĆE VEOMA VAŽNA! Selaković čestitao Porfiriju izbor za patrijarha


– Vaša Svetosti, U ime Ministarstva spoljnih poslova i svoje ime najsrdačnije Vam čestitam na izboru za Patrijarha srpskog.

Saznanje da ste kao Mitropolit zagebačko-ljubljanski i u svim pređašnjim Vašim službovanjima, izazivali veliko poštovanje među vernicima, daju mi za pravo da očekujem da ćete i na tronu Svetog Save snažno svedočiti o pravoslavlju, kako u Srbiji, tako i u celom svetu, doprinoseću jačanju bratske i prijateljske ljubavi među narodima.

Vaša uloga biće veoma važna i u godinama u kojima će Srbija nastojati da učvrsti svoje mesto u porodici evropskih naroda, a Vaše mudre reči i dela vodiće pravoslavni srpski rod putem ljubavi i zajedništva, dajući mu snagu da prevaziđe sve izazove vremena u kome živimo.

Istovremeno, izražavam svoje najtoplije želje i nadu da Vaše delovanje, kao 46. poglavara Srpske pravoslavne crkve, bude uspešno na korist srpskom narodu i svim ljudima dobre volje.

Molimo se Gospodu da Vam podari zdravlje, snagu i blagoslov, da kao Prvojerarh naše Svete Crkve vodite poverenu Vam pastvu na putu spasenja, nade i vere”, navodi se u čestitki šefa srpske diplomatije.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top