Ovde ste
Home > Tehnika > WhatsApp nastavlja sa uvoenjem kontroverznih pravila

WhatsApp nastavlja sa uvoenjem kontroverznih pravila


Kompanija Facebook na sve naine pokuava da povrati poverenje korisnika, koje su sami i naruili kada su postavili nove uslove privatnosti za korienje WhatsApp aplikacije.


Izvor: B92

Foto: Depositphotos/Mactrunk

Foto: Depositphotos/Mactrunk

Podsetimo, prolog meseca su korisnici WhatsApp aplikacije dobili obavetenje pretrpano gomilom pravnog argona, gde se izmeu ostalog nalazi se i deo u kom pie kako e WhatsApp da radi sa drugim aplikacijama u okviru kompanije Facebook, a tu, na primer, spadaju aplikacije Facebook i Instagram.

Tako bi korisnici, prihvatanjem ugovora, Facebooku pruili veliki broj ovlaenja koje ne idu ba uz aplikaciju za enkriptovanu razmenu poruka, to je imid kakav WhatsApp ve dugo pokuava da odri.

Takoe, u obavetenju je pisalo da je auriranje nemogue odbiti, ve moe samo da se odloi – kada krajnji rok doe, moraete da napravite izbor, ili da ostanete bez aplikacije, ili da je aurirate. Milioni korisnika su tada preli na konkurenciju, odnosno poeli vie da koriste Signal, Viber, Telegram i druge sline aplikacije.

Na zvaninom blogu, WhatsApp je sada potvrdio da nstavlja za promenama koje su zacrtali. Ipak, odluili su da budu transparentniji u komunikaciji sa korisnicima nego pre, pa e tako detaljno svima poslati obavetenje u kom e pisati ta se tano menja, i na koji nain.

Trenutni rok za prihvatanje auriranja i novih uslova privatnosti jeste 15. maj, a videemo kako e se stvari odvijati do tada. Moda e popularnost Signala i Telegrama jo vie da raste, a moda e se korisnicima ipak svideti to to se WhatsApp malo vie “otvorio”, pa nee imati nita protiv promena kad im budu objanjene.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top