Ovde ste
Home > Ekonomija > Po emu je jedinstven novi ruski Kalanjikov? VIDEO

Po emu je jedinstven novi ruski Kalanjikov? VIDEO


Automat AK-19 mogao bi zainteresovati drave Bliskog istoka, koje koriste municiju iz zemalja NATO-a.


Izvor: Sputnjik

Foto: Profimedia/Yegor Aleyev/TASS

Foto: Profimedia/Yegor Aleyev/TASS

To je televiziji Zvezda saoptio direktor Direkcije za vojno-tehniku saradnju kompanije Kalanjikov Vladimir Onokoj. Upravo tu municiju koristi novi Kalanjikov, koji je Rusija predstavila na Meunarodnoj izlobi naoruanja IDEKS-2021 u Abu Dabiju.

“Automat AK-19 moe da bude veoma interesantan za drave Bliskog istoka. Mnoge već koriste municiju 5,56×45 milimetara i oruje evropske ili amerike proizvodnje. Takve municije ima mnogo”, izjavio je ekspert, prenosi Sputnjik.

On je dodao, da je tokom nekoliko godina sproveden veliki broj testiranja, ukljuujući i testove u pustinjskim uslovima, koji su pokazali da svako oruje nije pouzdano.

“Zato je bilo veoma vano predstaviti takav tip oruja, koji kombinuje legendarnu pouzdanost automata Kalanjikov sa municijom, koja je ovde iroko rasprostranjena, a koju neke zemlje aktivno koriste i proizvode”, rekao je Onokoj.

Prema njegovim reima, na novom AK-19 se specijalno stavlja oznaka 5,56×45 milimetara, s obzirom da spolja lii na municiju ruske proizvodnje.

“Mi specijalno vrimo testiranja na municiji NATO-a, da ne bi bilo nikakve sumnje, da u sluaju ako se koristi municija strane proizvodnje, ne doe do nekih komplikacija. Nema nikakvih problema. Sve radimo sa ciljem da nai kupci budu sigurni, da će oruje raditi maksimalno pouzdano”, naveo je ekspert.

On je dodao, da je oruje iz kompanije Kalanjikov veoma popularno. AK-19 će proiriti opseg prodaje i uvećati isporuke.

“Malo ko će prihvatiti da menja celokupnu municiju u vojsci zbog najboljeg automata. Ovde ljudi mogu kupiti uzorak i koristiti to to već imaju”, objasnio je Onokoj.

Podsetimo, automat je napravljen na osnovu AK-12. Njegove karakteristike su teleskopski kundak sa poboljanom ergonomijom, novi dizajn niana, priguiva koji se brzo montira.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top