Ovde ste
Home > Ekonomija > Stižu Nemci: Komšije dobijaju još jednu avio-kompaniju?

Stižu Nemci: Komšije dobijaju još jednu avio-kompaniju?


Zagreb — Vlasnik i izvršni direktor nemačkog avio-prevoznika Sundair planira da na leto pokrene novu avio-kompaniju u Hrvatskoj.


Izvor: B92

Foto: Depositphoto, happyalex

Foto: Depositphoto, happyalex

Kako navodi Aero telegraf, Markos Roselo očekuje da prevoznik započne sa radom u narednih nekoliko meseci.

“Plan je da se počne krajem aprila ili početkom maja. Trenutno radimo na dobijanju AOC-a (Air Operator’s Certificate)”, rekao je Roselo za nemački portal.

Projekat koji uključuje pokretanje hrvatske startap kompanije zove se Flaj er 41 (Fly Air 41), po IT avio-kompaniji čiji je direktor nekada bio vlasnik Sundair-a.

Ipak, neizvesno je da li će nova kompanija imati isti naziv.

“Još uvek ne želimo da komentarišemo detalje”, rekao je Roselo.

Nova kompanija neće biti podružnica Sandera i neće zameniti nemačkog čarter prevoznika, koji će nastaviti da radi nezavisno.

Sundair, koji ima baze u nekoliko nemačkih gradova, poseduje flotu od sedam letelica – dva Erbasa A319s i pet A320s. Ovog leta, kompanija će uspostaviti sezonske letove od Dizeldorfa i Berlina do Brača.

Kako je naveo Markos Roselo, novoosnovana hrvatska kompanija je u pregovorima sa biznis partnerima, kao i sa nemačkim turoperatorom Schauinsland-Reisen.

Kao rezultat, prenosi Ex-Yu Aviation, Hrvatska bi mogla da ima dve nove kompanije koje bi uspostavile rad u toj zemlji ove godine. Čarter prevoznik ETF ervejt, koji je podržan od strane lokalnih hrvatskih investitora, je u kasnim fazama pripreme za uspostavljanje operacija sa avionom Boing 737-800. Očekuje se da avion u zemlju stigne najranije sledećeg meseca.

Očekuje se da ETF ervejz krene sa radom u aprilu, ako dobije sve neophodne dozvole. Avion će se koristiti za čarter letove po ugovoru o zakupu koji pokriva avione, posadu, održavanje i osiguranje (ACMI). ETF namerava da se fokusira na rute sa hrvatskog dela jadranske obale – iz Dubrovnika, Pule, Splita i Zadra do aerodroma u Francuskoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top