Ovde ste
Home > Vesti > Knežević odbio Krivokapića – B92

Knežević odbio Krivokapića – B92


Jedan od lidera DF Milan Knežević kaže da je na jučerašnjem sastanku sa crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem odbio mesto potpredsednika nove vlade.


Izvor: Tanjug

Foto: Printscreen/TV Prva

Foto: Printscreen/TV Prva

“Ja sam odbio da budem kandidat za potpredsednika u novoj Vladi, ne zato što ne verujem u sebe, već zato što mislim da je neophodno uključivanje većine na što eksplicitniji način“, rekao je Knežević danas na konferenciji za novinare.

On je izneo stav da suština nije u personalnim rešenjima i da je premijeru rekao da u toj vladi treba da se nađu ljudi iz DF-a, SNP-a i svih stranaka koje čine većinu, srazmerno njihovoj snazi i broju mandata.

Istakao je da se situacija promenila i da za razliku od 30. avgusta, premijer je sada postao stranačka ličnost pruživši podršku Demokratskoj Crnoj Gori na izborima u Nikšiću.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, rekao je da je tokom jučerašnjeg razgovora premijeru Krivokapiću skrenuo pažnju da o rekonstrukciji Vlade treba prvo da razgovara parlamentarna većina, te da je zato inicirao sastanke predsednika partija koje čine većinu.

“Ova Vlada ima manjinsku podršku, imamo određene probleme i nismo to krili. Najvažnije je da će predsednici temeljno prodiskutovati o rekonstrukciji Vlade pa ćemo se dogovoriti i izjasniti”, kazao je Mandić.

Kaže da je prekinuo priču Krivokapića o potpredsedničkim mestima.

“On je govorio da može Vlada da se širi u smislu potpredsedničkih mesta, ali ja sam zaustavio tu priču, kako bismo videli šta će reći parlamentarne stranke“, naveo je Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top