Ovde ste
Home > Život > Sud podržao odluku škole da zabrani rad asistentkinji: Odbila da pruži dokaz o vakcini ili test – Vesti – Život

Sud podržao odluku škole da zabrani rad asistentkinji: Odbila da pruži dokaz o vakcini ili test – Vesti – Život


Izraelski sud danas je podržao odluku jedne izraelske škole da zabrani asistentkinji u nastavi da radi u školi jer je odbila da podnese dokaz da je vakcinisana ili testirana na kovid 19.


Izvor: Tanjug

Foto: depositphotos/AndreyPopov

Foto: depositphotos/AndreyPopov

Portparolka suda je rekla da veruje da je to prva presuda u Izraelu o politici prema kovid 19 na radnom mestu, mada bi mogla biti ukinuta u žalbenom postupku, preneo je Rojters.

Pojedine izraelske škole su, kada su ponovo otvorene za đake, zahtevale od svog osoblja da pruži dokaz o vakcinaciji ili jednom sedmično negativan test na kovid 19.

Asistentkinja u nastavi Sigal Avišai, odbila je da pruži dokaz i za jedno i za drugo, pozivajući se na svoje pravo na privatnost i slobodu savesti.

Kao odgovor na to što joj je zabranjeno da radi u školi, ona se prošlog meseca obratila sudu, tvrdeći da je de fakto pretrpela suspenziju.

U ovom trenutku ne verujemo da očigledna prava podnosioca žalbe nadmašuju pravo i dužnost tuženog da brine o dobrobiti svojih učenika, obrazovnog osoblja i roditelja učenika, naveo je sud presudivši u korist školskog odbora škole u Kočav Jair-Tzur Jigalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top