Ovde ste
Home > Vesti > “Napravili su grešku, ali te osobe imaju ime i prezime”

“Napravili su grešku, ali te osobe imaju ime i prezime”


Zaposleni u Centru za socijalni rad u Blacu su napravili grešku, imaju ime i prezime i biće sankcionisani, kaže resorna ministarka Darija Kisić Tepavčević.


Izvor: B92

Screenshot/TV B92

Screenshot/TV B92

Ona je u emisiji Fokus na TV B92 navela da je važno da se slučaj iz Blaca ne koristi za to da se svi radnici ovog Centra za socijalni rad osude.

“Nesumnjivo je došlo do greške, te osobe imaju ime i prezime. To nikako ne sme biti povezano sa svim zaposlenima u Centru za socijalni rad”, navodi ona.
Prema njenim rečima, narušena je i privatnost i bezbednost korisnika u slučaju iz tog mesta.

“Deca imaju prava na socijalnu zaštitu onda kada se proceni da je narušeno njihovo zdravlje, bezbednost i razvoj i kada se proceni da bez socijalne zaštite ne mogu da se razviju u najoptimalnijem kapacitetu”, rekala je ona.

Darija Kisić Tepavčević kaže da je suština odluke da dete bude u najboljem okruženju, a to je svakako porodica ili srodnik.

“Ne možemo da zamislimo kako se ta deca sada osećaju i svi moramo da ih zaštitimo. Da znaju građani da iz najbolje volje prevelikim medijskim eksponiranjem mogu da naude psihofizičkom razvoju te dece. Nesumnjivo da je porodično okruženje najbolje za svako dete, za njegov najoptimalniji razvoj”, napominje ona.

Prema njenim rečima, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odmah je osudilo ponašanje radnika u Centru za socijalni rad u Blacu i poslalo vanrednu inspekciju.

“Ministarstvo je pokrenulo iniciajtivu za disciplinski postupak u ovom centru. Vidimo neprofesionalno i neprilično ponašanje. Predlog jes suspenzija zaposlenih radnika i v. d. direktora”, kazala je ministarka Kisić Tepavčević.

Podsetimo, Centar za socijalni rad u Blacu odlučio je da od bake oduzme dvoje maloletne dece, nakon što je ona policiji prijavila da ih njen sin, otac dece, maltretira.

Kako su mediji ranije preneli, u pitanju je nepokretna baka koja brine o dvoje unuka.

Prema navodima medija, baka je podnela zahtev za starateljstvo nad decom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top