Ovde ste
Home > Vesti > Srpska lista nee podrati vladu Aljbina Kurtija

Srpska lista nee podrati vladu Aljbina Kurtija


Pritina — ef poslanike grupe Srpske liste u kosovskoj skuptini Igor Simi rekao je da e se Srpska lista aliti Ustavnom sudu.


Izvor: Kosovo online

Razlog za to je to Srpskoj listi po zakonu pripadaju dva, a ne jedno ministarstvo, kao i da nee glasati za vladu Aljbina Kurtija.

Simi je naveo da je Srpska lista podnela potpise 11 poslanika, i da kao takva, ima prava na dva ministarstva.

“Prva prilika za delovanje i odmah ste prekrili Ustav. Dobro znate da Srpska lista sa jedanaest potpisa poslanika ima pravo na dva ministarstva koja pripadaju neveinskim zajednicama i to ne kao va ili bilo iji poklon ve kao neto to su nam graani dali legalni i legitimno glasajui za Srpsku listu na izborima. To smo vam predoili na sastanku koji smo imali zajedno sa jedanaest potpisa poslanika to predstavlja veinu od polovine neveinskih poslanika u ovoj sali”, rekao je Simi.

Simi je napomenuo da je ignorisanje prava i krenje ustava lo poetak za vladu koju Kurti planira da vodi.

“Ovo je istovremeno i loa poruka svim graanima i zbog ovakvog postupka Srpska lista nee podrati ovu vladu, ta vie uputiemo albu Ustavnom sudu da bi zatitili prava naeg naroda koji se ovim predlogom kri”, obrazloio je Simi.

Ovo je po njegovim reima poruka koja je poslata graanima da Kurtiju nije stalo do potovanja zakona i vladavine prava.

“Vi ste, gospodine mandataru, ovim poslali poruku da vam nije stalo do zakona, zatiti prava, demokratijia, to ste sve spomenuli u vaem ekspozeu. Drago mi je, naalost, to su to mogli da uju i predstavnici meunarodne zajednice, ali i itava javnost, da bi znali kakvu vladu planirate da vodite. Srpska lista je dobila glasove graana kako bi se borili za njihova prava. To je naa obaveza i zato jo jednom kaem neemo podrati va predlog”, zakljuio je Simi.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top