Ovde ste
Home > Putovanja > Kuda za Uskrs? “Vakcinisani e imati veliku prednost” VIDEO

Kuda za Uskrs? “Vakcinisani e imati veliku prednost” VIDEO


Svi smo se ueleli putovanja, a da li emo moi da putujemo hoemo li ovaj Uskrs moi da provedemo van granica nae zemlje?

“Pre svega je preduslov da se malo stabilizuje situacija kod nas. Meutim, ve imamo neke opcije, prodaju se aranmani za Uskrs”, rekao je za 150 minuta Prve TV direktor JUTE Aleksandar Senii.

Kako kae, ranije su to bili evropski gradovi, ali sada nema prie o tome. U ovom trenutku bez ikakvih restrikcija moemo u Severnu Makedoniju, BiH, Albaniju i Crnu Goru.

Turska zahteva PCR test, Bugarska takoe, kao i Egipat.

“Bugarska, pre svega, zbog skijanja, Takoe, i skijalita u Srbiji su zanimljiva i dalje. Za Tursku, u ovom trenutku, interesovanje vlada iskljuivo za gradske ture gde je Istanbul najpopularnija destinacija, a sredinom ili krajem maja e krenuti arter letovi za, na primer, Antaliju”, istie.

Dodao je i da za Egipat leti samo jedan avion iz Srbije nedeljno, to je zaista malo za ovo trite.

“Imali smo daleko vei broj putnika u ranija vremena. Moe da se radi PCR test i kada se doe u Egipat, ali to je malo rizinija varijanta, jer ako se pokae da ste poitivni, moraete da provedete odmor u hotelu”, kae Senii.

Albanija je veoma brzo rastua destinacija. Izlaze na dva mora, i Jadransko i Jonsko, i to je trenutno destinacija za koju su zainteresovani i turistiki radnici, ali i sami turisti.

“U ovom periodu godine nema kupanja dole, ali ima ta da se vidi. Postoji i avionska linija za Tiranu koja je malo dua nego do Tivta”, naglaava.

Foto: Kaan ULUER  / Shutterstock

Foto: Kaan ULUER / Shutterstock

Da li vakcinacija pomae kada su putovanja, odnosno otvaranje granica u pitanju?

“Kovid-pasoi izgleda nee ni zaiveti u prvobitnom odluku. Ova odluka koja se sprovodi, to se pre svega odnosi na zelene sertifikate. Oni su dvojezini i imaju personalizovani QR kod”, smatra Senii.

Kae da su kovid-pasoi bili zamiljeni tako da budu povezani sa zdravstvenim institucijama, ali da to nije i ovde sluaj.

“Mislim da e oni koji su vakcinisani imati veliku prednost. Veliki deo populacije se vakcinie vakcinama koje EU prihvata, ali i oni koji su vakcinisani ruskom ili kineskom, ne bi trebalo da imaju problema, bar kada su u pitanju one destinacije koje su ovde popularne, Turska i Grka”, istakao je.

Kuda moemo da putujemo posle vakcinacije?

Sledee nedelje, naglaava Senii, nadlena ministarka Tatjana Mati imae sastanak sa grkim ministrom Teoharisom, nakon ega e se, verovatno, tano znati ta e da bude neophodno kako bi moglo da se putuje u Grku.

Osim sa ministarkom, trebalo bi da Teoharis sastane i sa predstavnicima turistikih organizacija, a Senii je rekao da e insistirati na tome da Evzoni bude otvoren cele godine za srpske turiste.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top