Ovde ste
Home > Vesti > Tiodorovi pred sednicu Kriznog taba: Gore nego u decembru, nema poputanja

Tiodorovi pred sednicu Kriznog taba: Gore nego u decembru, nema poputanja


Beograd — Epidemiolog i lan Kriznog taba Branislav Tiodorovi rekao je uoi sednice da je no za nama bila izuzetno teka i da nema poputanja mera.


Izvor: RTS

On je za RTS rekao da moramo da izdrimo jo ovu nedelju sa postojeim merama jer je situacija u bolnicama teka. Rekao je i da misli da e dananja sednica biti teka.

“Moramo biti realni, objektivno sagledati situaciju, noas je bila teka no, bila je jo komplikovanija situacija, pune su bolnice takorei potpuno, ambulante su radile skoro do kraja dana i noi, imamo poveanje broja pregleda, nemamo nijedan podatak koji kae da moemo da ublaimo mere”, naglaava epidemiolog.

“Mislim da je razumno izdrati do kraja ove nedelje sa ovim merama i pokuati da stabilizujemo situaciju”, navodi Tiodorovi.

Istie da je u analizi na prvom mestu stav kliniara koji rade u kovid bolnicama koji, kae, imaju situaciju moda teu nego u decembru.

“Budimo strpljivi, to je vano, disciplinovani, verujem da je ogroman deo stvarno spreman, ak verujem i ugostitelji, nije situacija da bilo ta poputamo jer bismo doveli sebe da situacija da bude jo tea”, napominje lan Kriznog taba.

Podsetimo, u osam sati jutros poela je sednica Kriznog taba na kojoj e se odluivati koje mere ostaju, a koje se poputaju ili pak dodaju nove.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top