Ovde ste
Home > Ekonomija > Andrigrad ima novog vlasnika – B92

Andrigrad ima novog vlasnika – B92


ta ostaje reiseru Emiru Kusturici?


Izvor: Tanjug

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Olimpijski centar Jahorina preuzee poslovanje nad turistikim kompleksom Andrigrad u Viegradu. Ovaj posao, dogovoren na zajednikom sastanku krajem februara u Istonom Sarajevu, bie finalizovan tako to e Vlada Republike Srpske svoj udeo u Andrigradu, koji zajedno sa udelom optine Viegrad iznosi 78 posto, prepisati na OC Jahorina, izvetava portal Capital.ba.

Preostalih 22 procenta vlasnikog udela pripada reiseru Emiru Kusturici, koji, prema saznanjima portala, ostaje u ovom poslu.

Predsednik Nadzornog odbora OC Jahorina, Nedeljko Elek, potvrdio je ovu informaciju navodei da ve postoje planovi o investicijama u Andrigradu.

“Cilj nam je da napravimo jednu turistiku regiju od Jahorine do Zlatibora, a da Andrigrad i Meavnik budu vezivni faktori. Plan je da ljudi koji zimuju sedam dana na Zlatiboru ili Jahorini, dva dana provedu u Andrigradu”, rekao je Elek.

Dodaje da veina od 250.000 skijaa koji godinje posete Jahorinu dolazi na sedam dana, od kojih pet skijaju a preostala dva uglavnom koriste da posete neke druge oblinje destinacije.

Vlada Srpske je po slinom modelu sredinom prole godine Jahorini dala propalo skijalite Igrita u Vlasenici, za koje je kasnije najavljeno viemilionsko ulaganje, navodi Capital.

Kada je re o projektu Andrigrad u njega je do sada, prema dostupnim informacijama, uloeno 23,7 miliona KM (12,1 milion evra), od ega je Vlada Srpske izdvojila 15 miliona KM (7,7 miliona evra), Kusturica pet miliona (2,5 miliona evra), ostatak optina Viegrad.

Andrigrad je osnovan 2011. godine potpisivanjem ugovora izmeu Vlade Republike Srpske, optine Viegrad i njegovog preduzea Lotika.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top