Ovde ste
Home > Sport > Ronaldu preti kazna od strane FIFA

Ronaldu preti kazna od strane FIFA


Kristijano Ronaldo suoen je sa mogunou da bude kanjen od strane FIFA zbog nedolinog ponaanja na meu sa Srbijom u Beogradu.


Z.K.Izvor: B92

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Kapiten Portugala je u nadoknadi vremena, besan to sudija Dani Makele nije dosudio gol kojim bi Portugal pobedio sa 3:2, besno bacio kapitensku traku i napustio teren, da bi se potom nakratko vratio, da bi Makeli konano odsvirao kraj mea.

Malo je rei da je Ronaldo bio van sebe od besa, tvrdio je da je Portugal pokraden od strane sudija, ali sada bi mogao da bude u problemu zbog nesportskog ponaanja.

Kako pie “Korijere delo Sport”, njegova akcija mogla bi da se okarakteria kao “uvredljiv ili nasilniki in”.

lan 11 Disciplinskog kodeksa FIFA kae da se radi o “uvredljivom ili nasilnom inu krenja pravila fer pleja”.

Asocijacije i klubovi, kao i njihovi igrai, zvaninici i drugi lanovi ili osobe koje obavljaju funkcije u njihovo ime, moraju da postupaju u skladu sa Pravilima igre, FIFA statutom i pravilnikom, direktivama, uputstvima i odlukama FIFA, to znai da moraju da se ponaaju u skladu sa principima fer pleja, lojalnosti i integriteta igre“, stoji u Kodeksu.

Kako je Ronaldo bacanjem trake i pokuajem da napusti teren direktno prekrio ovaj lan, jasno je da bi u Cirihu to mogli da mu vide kao prekraj na ijem osnovu bi mogli da ga kazne.

Jo nema potvrde iz FIFA da li je Ronaldo prekrio lan 11.

U sluaju da bude optuen i okrivljen, u lanu 12 koji sledi se objanjava kako bi mogao da bude kanjen.

Lice koje prekri pravilnik moglo bi da bude kanjeno jednim meom ili odgovarajuim periodom vremena van terena zbog nesportskog ponaanja prema protivniku ili bilo kom drugom ko nije sudija mea“.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top