Ovde ste
Home > Sport > Sa Zvezdom bio prvak Evrope, danas radi kao nastavnik

Sa Zvezdom bio prvak Evrope, danas radi kao nastavnik


Jedan od lanova ampionske generacije Crvene zvezde iz 1991. godine bio je i Duko Radinovi.


MTIzvor: B92

Foto: FK Crvena zvezda

Foto: FK Crvena zvezda

On trenutno ivi u vedskoj, gde radi kao nastavnik fizikog vaspitanja.

“ivim u Malmeu i radim u osnovnoj koli kao nastavnik fizikog vaspitanja. Deca su ula o evropskoj Crvenoj zvezdi i mojim igrama. Svakodnevno me pitaju:’Duko, moete li nam preneti kako ste se oseali kada ste bili prvaci Evrope i klupski prvaci sveta’. Rado se uputam u takve i sline razgovore sa acima. Dobra pitanja koja me vraaju u prelepe dane. Deca jednostavno vole da dolaze na moje asove i zahvalan sam to me takvim pitanjima vraaju u zlatne dane moje prolosti i perioda zlatne moje Crvene zvezde”, rekao je Radinovi za “urnal”.

Nakon osvaja Kupa evropskih ampiona usledio je rat u Jugoslaviji.

“Imali smo nesreu da je usledio rat u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i da smo utakmice kao domaini igrali u Beu, Bukuretu, Budimpeti, Sofiji i Atini. Imali smo izuzetan tim, na svakoj poziciji po dva izuzetna igraa i tada smo igrali najlepi fudbal u Evropi. Od te generacije, ja sam poslednji krenuo u inostranstvo. Nisam zavrio u velikom klubu, ali sam karijeru nastavio u izuzetno lepoj, ureenoj i dobro organizovanoj zemlji. Osvojio sam Kup vedske. Da nije bilo sankcija, Crvena zvezda bi bila makar jo jednom prvak Starog kontinenta, a veina nas bi nastavila karijeru u najveim klubovima.”

Radinovi nije u kontaktu sa bivim saigraima.

“Skoro 20 godina nisam se video i uo sa mojim dragim drugarima. Dodue, pre nekoliko godina video sam se sa Vladom Stoiem. ivim i radim u vedskoj, ne dolazim tako esto. Svako je na svojoj strani, okupiran svojim obavezama. Nadam se da u uskoro sresti i videti veinu njih”, zakljuio je Radinovi.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top