Ovde ste
Home > Ekonomija > aansko preduzee prkosi koroni: Ovo je biznis kom epidemija nije mogla nita FOTO

aansko preduzee prkosi koroni: Ovo je biznis kom epidemija nije mogla nita FOTO


aak — Epidemija korona virusa desetkovala je profit u brojnim kompanijama, a pojedini vlasnici su na proizvodne pogone stavili ak i katanac.


Izvor: RINA

Foto: Rina

Foto: Rina

Meutim, ovim obeshrabrujiim podacima prkosi preduzee iz aanskog naselja Ljubi koje je tokom 2020. godine podiglo prvu fabriku za proizvodnju LED ekrana u Srbiji, vlasnici su se suoili sa svim izazovima i uspeli da ostvare profit.

“Teka godina je iza nas, ali protekla je mimo svih oekivanja. Iako mnogo toga nije radilo, graevina je sektor u kom se nije pravila pauza, tako da su nai proizvodi pronali plasman kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Brojne zgrade, trne centre upravo nae preduzee oppremilo je led ekranima, pa je firma poslovala sa dobitkom. Potrudili smo se da epidemija korona virusa ne ostavi vee posledice, stoga smo u prvom talasu davali bonus na platu svim radnicima koji su dolazili na posao”, rekao je za RINU Aleksandar Stefanovi, vlasnik kompanije Elsat iz aka.

Foto: Rina

Foto: Rina

Stefanovi objanjava da su LED ekrani dobili naziv po istoimenoj diodi koja u sebi sadri tri boje – crvenu, zelenu i plavu – i njihovim kombinovanjem prave se sve ostale. Na osnovu Zakona o privatnom obezbeenju i Zakona o zatiti od poara, „Elsat” i zaposleni poseduju licence MUP-a, potrebne za rad.

„Primenjuju se u industriji oglaavanja zbog otrih i ivopisnih slika koje prikazuju. Tehnologija koja se koristi za izradu komponenti samih LED ekrana je antikorozivna, vodootporna i otporna na udarce, pa samim tim se mogu koristiti tokom celog dana u bilo kojim vremenskim uslovima. LED ekrani ne troe mnogo strujne energije za funkcionisanje. Mogu se izraditi u bilo kojoj veliini, prema zahtevu kupca i u skladu sa potrebama mesta postavljanja“, rekao je Stefanovi.

Foto: Rina

Foto: Rina

Prilikom izbora LED ekrana mora se utvrditi da li je za spoljanju ili unutranju montau. Veliina zavisi od namene. Udruivanjem vie istih kabineta, formira se LED ekran. Kabineti su standardnih dimenzija, tako da se jednostavno dobija veliina. Potrebno je voditi rauna da odnos strana ekrana bude u skladu sa materijalom koji e se prikazivati. Ekran se, dakle, sastoji od vie kabineta. Kabinet ine odreeni broj modula, sastavljenih od LED dioda, koje su osnovni elemenat ekrana.

LED ekran, inae, koristi se za isticanje naziva firme, marketinko oglaavanje, sportske semafore, bioskopske ili konferencijske sale, TV studija, koncerte, toteme za benzinske pumpe, saobraajnu signalizaciju sa daljinskim upravljanjem… LED ekranima se upravlja preko kontrolera i prijemne kartice, koji su postavljeni u ureaj. Sa udaljene lokacije se preko interneta moe pristupiti kontroleru i pustiti pripremljen materijal.

Sa udaljene lokacije moe se pristupiti jednom ili vie LED ekrana. Spoljanji LED ekrani imaju fantastine mogunosti prikaza slike sa velike udaljenosti.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top