Ovde ste
Home > Kultura > “DOBRA PESMA NASTAJE IZ ŽIVOTNE PRIČE” Tekstopisac otkrio kako je od pesmica za decu došao do pisanja za POZNATE MUZIČARE

“DOBRA PESMA NASTAJE IZ ŽIVOTNE PRIČE” Tekstopisac otkrio kako je od pesmica za decu došao do pisanja za POZNATE MUZIČARE


Bojan Milašinović, krajiški muzički tekstopisac, pisanjem pesama bavi se od jedanaeste godine, kada je pisao pesmice za decu, što je kasnije preraslo u numere poznatih muzičara.

Napisao je do sada više od 1.000 pesama, a od kojih je studijski snimljeno oko 80.

– Svoje prve pesme sam napisao kao dečak sa jedanaest godina. Bilo je to ratno stanje 1992. godine, kada sam preplavljen emocijama zbog oca koji je bio u ratu, dobio inspiraciju i tako kroz poeziju i rimu na papir izneo koliko mi otac nedostaje, a samim tim i bezbrižno detinjstvo – rekao je Bojan Milašinović.

Kako kaže, njegov dar u školi je brzo prepoznat.

– U to vreme u osnovnoj školi su svi znali da sam od boga nadaren za poeziju i stihove i na školskom panou su se nalazile moje pesmice. Moja porodica mi je od samog početka bila velika podrška. Sa velikim oduševljenjem su primili saznanje da pišem i da sve što napišem u stihovima dolazi iz jedne velike emocije. Podrška uže porodice se prenela i na familiju, naravno bake i deda su kroz suze čitali moje emotivne stihove – objasnio je on.

Danas se pisanjem pesama bavi profesionalno, te je tako u svojoj velikoj ljubavi prema pisanju pronašao i profesiju.

– Pesme koje danas pišem su muzičke pesme, koje snimaju i pevaju mnogi izvođači. U mojim pesmama su zastupljene ljubavne, zavičajne, patriotske, kafanske i šaljive teme. Da bih imao dobru pesmu većinom moram da imam dobru životnu priču, da li svoju ili nekog iz mog okruženja – naglasio je Milašinović.

Foto: Ustupljene fotografije

Za pisanje pesama najvažnija mu je emocija, sa kojom se stihovi i sami nižu.

– Pesnik i tekstopisac da bi pisao dobro i kvalitetno mora da bude pre svega emotivan. A samim tim i da mnogo toga piše i za svoju dušu. Do sada sam u životu napisao preko 1.000 pesama i pesmica, a mnoge od njih su i za moju dušu. Najviše volim da pišem melodične, zavičajne i ljubavne pesme – kaže on.

Kako kaže, to mu nije teško, jer je po prirodi pravi emotivac i lako pronađe inspiraciju.

– Samu inspiraciju pronalazim u dubini svoje duše. Po prirodi sam jako emotivna osoba i svoje emocije čitav život pretvaram u rimu i stihove. Volim da pričam sa ljudima o njihovim životima i anegdotama, gde onda isto tako pronalazim inspiraciju – objasnio je ovaj pesnik.

Njegove pesme su poznate u narodu i rado se pevaju. Neke simbolišu i velike praznike, te su naišle na široku publiku.

– Ako bih morao da izdvojim svoje najdraže pesme od onih koje su izašle do sada u javnost, to bi onda bile “Božić”, “Naslednik”, “Majčin bol”, “Kad najviše brata boli”, “Moderne cure”, “Manjača ga odgojila”, “Sve se danas promenilo” – dodao je.

Kako kaže, nema veće časti niti privilegije od toga kada čuje da se na svirkama i na televiziji, radio stanicama, pevaju njegove pesme.

– To me apsolutno ispunjava i daje mi inspiraciju i motiv da još više i uspešnije pišem – priča naš sagovornik.

Izvorni link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top