Ovde ste
Home > Vesti > DPS o stavu Abazovia o Srebrenici: Crna Gora u tom sluaju vie ne bi imala ni vladu, a ni premijera

DPS o stavu Abazovia o Srebrenici: Crna Gora u tom sluaju vie ne bi imala ni vladu, a ni premijera


Stranka DPS Mila ukanovia komentarisala je izjavu potpredsednika vlade Dritana Abazovia o Srebrenici.


Izvor: Tanjug

 EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Na izjavu Abazovia da “onaj ko ne smatra da se u Srebrenici dogodio genocid, ne bi trebalo da obavlja dravnu funkciju” odgovorili su da u tom sluaju Crna Gora vie ne bi imala ni vladu, a ni premijera.

Poslanici DPS-a ovih dana sve ministre pitaju da se izjasne da li se u Srebrenici dogodio genocid, a re je o pitanju koje se u vreme vladavine te stranke nije spominjalo.

“Jue smo uli da ministarka Vesna Brati ne eli da se izjasni o genocidu u Srebrenici, to predstavlja jasnu poruku da o tom zloinu misli isto to i (ministar pravde Vladimir) Leposavi”, navodi se u saoptenju te stranke koje je potpisao portparol Milo Nikoli.

Zatim je, konstatuju, usledilo saoptenje vlade kojim su relativizovane odluke medjunarodnih sudova po pitanju zloina u Srebrenici, a presuda je interpretirana kao proglaenje nekog naroda genocidnim, to nigde ne stoji, niti moe da stoji u bilo kojem pravnom dokumentu ali i u zdravom razumu.

“Abazovi se zarad sitnih interesa stranke i njenih osnivaa, priklonio ovinistiko-klerikalnoj ideologiji koju batini trenutna izvrna vlast”, navodi se u saoptenju DPS-a.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top