Ovde ste
Home > Sport > “Hodao sam bos, noge su mi krvarile. Prodavao sam pomorandže da bih kupio patike”

“Hodao sam bos, noge su mi krvarile. Prodavao sam pomorandže da bih kupio patike”


Mladi teniser Lebelo Mosete, ispričao je svoju priču.


SNIzvor: B92

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Lebelo Mozele je teniser iz Lesota, koji poseduje i svoju tenisku akademiju.

Njegov put nije bio nimalo lak:

“Počeo sam da igram tenis u Lesotu, u Africi, kada sam imao samo šest godina. Prvo sam bio plivač, ali su tamo naplaćivali 5 centi članarinu, dok je moja petočlana porodica živela od 80 dolara. Moj stariji brat je počeo da igra tenis i ja sam bio fasciniran kada sam video da on sa treninga donese loptice i prodaje ih u selu. Patike sam dobijao jednom godišnje, uglavnom za Božić i često sam išao bos i noge bi mi krvarile. Onda uzmem par dana da odmorim i opet sve ispočetka. Imao sam samo devet godina..:”, počinje priču Lebelo Mozele za “Behind the racquet”.

“Kada sam napunio deset godina, prestao sam da igram tenis kako bih mami pomogao da prodaje odeću na ulici i kako bih zaradio nešto novca za porodicu i sa deset godina sam postao čovek. Jedan od mojih trenera je došao u našu kuću kako bi sa roditeljima razgovarao o mom teniskom talentom i roditelji su me vratili na teniske treninge. Prodavao sam pomorandže kako bih kupio patike za tenis”

“Kada se taj trener preselio u drugi grad, moji snovi su se srušili. Ipak, posle godinu dana, pozvao me je da živim sa njim u toj kući, kaže da će biti mesta za mene. Jedan od njegovih igrača je dobio stipendiju i otišao u Ameriku da studira, pa sam znao šta želim da postignem. Niko ranije nije igrao tenis u Lesotu, tako da je to bilo prilično ludo. Kralj Lesota je čak pomogao da se organizuje let, a čak je moja majka skupila oko 20 dolar za moj put i kada sam došao na koledž svi su išli u Volmart po neophodne stvari, a jedini ja ništa nisam kupio. Kada su me pitali zašto, iskreno sam im rekao i onda sam od trenera dobio neku ćebad koju bih koristio”

“Tokom moje prve godine studija, imao sam dva čudna posla i radio oko 35 sati nedeljno, iako sam bio student i sportista. Morao sam da radim, nisam imao punu stipendiju i mnoge stvari sam morao sam da platim, a opet sam morao da imam dobre ocene kako bih za narednu godinu dobio školarinu. Izneo sam četiri godine studija, zaradio diplomu i sada sam profesionalni teniser, a imam čak i svoju akademiju u Tampi”, ispisao je Lebelo Mozele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top