Ovde ste
Home > Automobili > Kia do stotke za 3,5 s! FOTO

Kia do stotke za 3,5 s! FOTO


Kia je predstavila novi elektrini model EV6 kojim e ozbiljno pripretiti rivalima.Foto: Kia promo

Foto: Kia promo

Korejski proizvoa odrao je online premijeru novog automobila na struju EV6, modela koji e konkurisati najzvunijim imenima na tritu elektrinih vozila.

Kia EV6 proporcijama i siluetom pomalo podsea na elektrini Jaguar I-Pace. Duina automobila iznosi 4.680 mm, irina 1.880 mm, a visina 1.550 mm.

Ipak, ono to ini ovaj model posebnim je meuosovinsko rastojanje od 2.900 mm, zahvaljujui kome je putnicima na raspolaganju prostrana i komforna kabina.

Foto: Kia promo

Foto: Kia promo

Unutranjost prati moderan dizajn spoljanjosti.

Instrument tabla je, oekivano, potpuno digitalizovana, sa dva 12-inna ekrana, dok su fizike komande svedene na minimum.

Za one koji ele da uivaju u kvalitetnom zvuku, na raspolaganju je opcioni Meridian audio-sistem sa 14 zvunika.

Foto: Kia promo

Foto: Kia promo

Izdano meuosovinsko rastojanje obezbeuje komfor putnicima, ali nije zapostavljen ni prtljani prostor, s obzirom da je na raspolaganju gepek zapremine 520 litara.

Prtljanik se po potrebi moe proiriti na 1.300 litara obaranjem zadnjih sedita.

Ni to nije sve. Poto je u pitanju automobil na elektrini pogon, dostupan je i dodatni prostor za odlaganje stvari od 52 litra u prednjem delu vozila

Foto: Kia promo

Foto: Kia promo

Kia navodi da je EV6 opremila brojnim naprednim sistemima asistencije, ukljuujui “Highway Driving Assist 2”, koji, osim funkcije adaptivnog tempomata, omoguava i automatsku promenu vozne trake na auto-putu.

Sve to voza treba da uradi je da aktivira migavac, a auto e radnju prestrojavanja obaviti samostalno, vodei rauna o nadolazeem saobraaju.

Foto: Kia promo

Foto: Kia promo

Kia EV6 bie dostupna u vie pogonskih konfiguracija, kao i u verzijama sa standardnom i baterijom za produenu autonomiju vonje.

Bazini model opremljen je baterijom kapaciteta 58 kWh, a pokree ga elektromotor od 170 KS (125 KW) i 350 Nm, postavljen na zadnju osovinu.

Verzija sa pogonom na sva 4 toka ima jo jedan motor, zahvaljujui kome je ukupna kombinovana snaga sistema 235 KS (173 kW), a maksimalni obrtni moment 605 Nm.

Ovako opremljen EV6 ubrzava 0-100 km/h za 6,2 s.

Foto: Kia promo

Foto: Kia promo

Ukoliko se kupac odlui za opciju sa veom baterijom od 77,4 kWh, varijanta sa jednim elektromotorom raspolae sa 228 KS (168 kW) i 350 Nm.

Ista baterija u kombinaciji sa dva elektromotora i pogonom na sve tokove obezbeuje 325 KS (239 kW) i 605 Nm, ubrzanje do stotke za 5,2 s i autonomiju u vonji od preko 510 km, prema WLTP mernom ciklusu.

Foto: Kia promo

Foto: Kia promo

U vrhu ponude je verzija EV6 GT, koja je dostupna samo u varijanti sa pogonom na sve tokove i veom baterijom

Kombinovana snaga dva elektromotora je 585 KS (430 kW), a maksimalni obrtni moment 740 Nm.

Odatle i impresivno ubrzanje – automobil iz mesta do 100 km/h stie za samo 3,5 s, pre nego to dostigne maksimalnih, elektronski ogranienih 260 km/h.

Kia navodi da EV6 GT moe da pree do 405 km sa punom baterijom.

Foto: Kia promo

Foto: Kia promo

Korejski proizvoa istie da baterija novog elektrinog modela moe da se dopuni od 10 do 80% kapaciteta za samo 18 minuta, ukoliko se koristi brzi punja.

Osim toga, verzija sa zadnjim pogonom i veom baterijom obezbeuje dodatnih 100 km vonje za samo 4,5 minuta provedenih na brzom punjau.

Kia EV6 ima i opciju da svojom baterijom napaja strujom eksterne ureaje, pa je tako, na primer, u stanju da obezbedi elektrinu energiju za 55-inni LED tve u trajanju od preko 24 asa.

Automobil ak moe da delimino dopuni drugo elektrino vozilo, ukoliko ono ostane bez struje, kako bi se dovezlo do najblieg punjaa.

Foto: Kia promo

Foto: Kia promo

Kia je ve poela da prima rezervacije za EV6, a prodaja bi na odabranim tritima zvanino trebalo da pone kasnije ove godine.

Cena za sada nije saoptena, a korejski proizvoa oekuje da bi godinje mogao da proda i do 100.000 ovih automobila.

Foto: Kia promo

Foto: Kia promo

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top