Ovde ste
Home > Putovanja > Ministarka Mati: “Grci e snositi trokove leenja, ako se neko razboli na letovanju”

Ministarka Mati: “Grci e snositi trokove leenja, ako se neko razboli na letovanju”


Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Ministarka turizma Tatjana Mati kazala je gostujui na TV Prva da e trorkovi leenja biti besplatni za graane koji se tamo zaraze, dodavi da je to naglasio grki ministar turizma.

“Nalazimo se u grupi od samo 5 zemalja na svetu, sa kojim su dogovor postigli. Tu su UAE, VB, SAD i Izrael. Kada priamo o Srbiji, kljuna stvar poverenja je bila imunizacija i dobra vakcinacija. Nai grki prijatelji su nam estitali na tome”, kazala je ministarka.

Kako istie mnogo je i ekonomskih razloga, ne samo da putujemo na more. Od 14. maja Grkaje najavila sigurno otvaranje granica, a od Uskrsa e imati pilot-projekat gde e polako putati turiste, kasnije e preko Bugarske otvoriti granicu.

“Vakcinisani smo, to je najvanija stvar. Pregovarali smo i o priznavanju digitalnih sertifikata. Mi imamo ne samo uspenu vakcinaciju, ve i dobre elektronske sertifikate, mi smo usklaeni sa Grkom i moemo da se nadamo priznavanju. To e svim graanima koji su vakcinisani omoguiti prolazak na granici “brzom linijom”. Bie u pitanju QR kod”, istie Mati..

Ona je istakla i da je grki ministar najavio da e trokovi leenja biti besplatni za sve graane koji se tamo razbole.

“Oni e sve vakcinisane u sektoru turizma vakinisati, nae ministarstvo je takoe pokrenulo takvu akciju od sledee nedelje. Ako elimo da normalno putujemo, druimo se mi moramo da se vakciniemo”, kazala je Mati.

“Ja sam eljan da doe 14. maj i da ujem da su Srbi proli granicu”

U Jutro TV Prve se ukljuio i upravnik jednog hotela u Grkoj. To su sve radosne vesti kazao je Kostas Ziskos, hotelijer iz Grke.

“Prvo treba da se ivot vrati u normalu. Od ponedeljka su najavili otvaranje radnji, nekih lokala, do 20. bi trebalo i dase otvaraju kafii i restorani. Cene bi trebalo da budu ako ne nie onda iste kao to su bile ranije. Jedna stvar je to to se pria, druga stvar je realizacija, u ovom svemu treba biti oprezan”, kazao je Kostas.

Na pitanje voditelja da li veruje da e se osvtariti dogovor, jer se pri ukljuenju inio nepoverljivim on je kazao da veruje, ali da je oprezan, pogotovo ako se setimo prologodinje situacije.

“Verujem u potpunosti, ima dosta ljudi koji su eljni da dou a i mi smo spremni da ih vidimo. U pitanju su prijateljstva koja su se stvorila u toku godine. Dok doe do realizacije, dok ne stigne prvi gost… Grci se vakciniu, vreme se poboljava sve su to prednosti, samo da vidimo kako e da stoji narod ekonomski, psiholoki. Ja sam eljan da doe 14. maj i da ujem da su Srbi proli granicu. Bitno je da se vratimo u normalu, kao to je bilo ranije”, kazao je Kostas.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top