Ovde ste
Home > Vesti > Parlament nije podržao program rada Vlade FBiH

Parlament nije podržao program rada Vlade FBiH


Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH nije danas podržao program ovogodišnjeg rada Vlade Federacije.


Izvor: Tanjug

Ilustracija: Krisy/ Shutterstock

Ilustracija: Krisy/ Shutterstock

Od neophodnih 50, za program je na online sednici glasalo 47 poslanika, 16 je bilo protiv, a 12 uzdržano.

Obrazlažući pre glasanja program poslanicima, premijer Fadil Novalić je rekao da je on rađen na osnovu usvojenih sektorskih strateških dokumenata, pri čemu su, između ostalog, definisani nosioci aktivnosti, rokovi i očekivani rezultati, prenose Nezavisne novine.

Novalić je naglasio da je prioritet u radu Vlade bio stvaranje uslova za ekonomski oporavak u Federaciji, kao i jačanje vladavine prava i borbe protiv pandemije koronavirusa.

Prema njegovim rečima, program rada bio je usmeren na jačanje svih segmenata života u FBiH, kao i na jačanje otpornosti zdravstvenog sektora u uslovima pandemije.

“Izaći ćemo iz ovog sivila”, rekao je Novalić obraćajući se građanima Federacije BiH.

Protivnici vladinog predloga poručili su da neće glasati za usvajanje tog dokumenta jer smatraju da to nije program koji bi efikasno odgovorio na aktuelne probleme u FBiH.

Plan Vlade Federacije BiH bio je da radi na tome da se ove godine usvoji skoro sto zakona, osam strategija i niz drugih potrebnih akata.

Predstavnički dom Parlamenta obavezao je federalnu Vladu da najmanje 30 miliona KM, što je oko 15 miliona evra, hitno usmeri zdravstvenim ustanovama radi nabavke lekova protiv korona virusa i zaštitnih sredstava.

Poslanici su zaključili da pacijenti sa transplantiranim organima, kojih je u FBiH 340, kao i pacijenti na dijalizi budu u prioritetnim grupama za vakcinaciju protiv virusa korona i da dobiju Fajzerovu vakcinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top